08 Aprilie

1
36

“Împăratul mi-a zis: “Pentru ce ai fața tristă? Totuși nu ești bolnav; nu poate fi decât o întristare a inimii.” Atunci m-a apucat o mare frică,  și am răspuns împăratului: “Trăiască împăratul în veac! Cum să n-am fața tristă, când cetatea în care sunt mormintele părinților mei este nimicită și porțile ei sunt arse de foc?” Neemia 2:2-3

Aceste versete îmi aduc aminte de pilda talanților spusă de Domnul Isus (Mat.25:14-30), prin care ne este prezentat un om bogat, care după ce a dat robilor săi toată averea, le-a cerut acestora să investească banii primiți cu înțelepciune.

Doi dintre slujitorii acestui om au procedat exact cum li se ceruse. Cel ce primise numai un talant, a făcut însă o groapă în pământ și a ascuns acolo banii stăpânului său. Știți de ce n-a investit acest slujitor banii primiți? Pentru că i-a fost frică!

Frica este un mare dușman pentru copiii lui Dumnezeu, pentru că cel fricos nu poate să împlinească ceea ce i s-a cerut să facă.

Și lui Neemia i-a fost frică atunci când a trebuit să dea un răspuns împăratului și să-i ceară permisiunea să meargă la Ierusalim. Dar el a biruit această teamă și i-a răspuns împăratului cu o deosebită îndrăzneală, fiindcă știa că Dumnezeu îi pregătise această ocazie și i-a deschis ușa pentru această conversație.

Mă întreb de câte ori și noi nu reușim să realizăm lucruri importante pentru Domnul, fiindcă suntem cuprinși de frică?

ți-a fost vreodată teamă să împlinești ceea ce știai că trebuie să faci?

Pentru că Dumnezeu vrea să fii plin de încredere, nu de teamă, fii gata să te rogi începând chiar de astăzi și să-i ceri lui Dumnezeu să te întărească și să-ți dea putere, pentru a depăși orice teamă.

DUMNEZEU VREA SĂ FII PLIN DE CURAJ, NU DE TEAMĂ!

1 COMENTARIU

  1. Consider frica un pacat,o lipsa de incredere in Dumnezeu.Cand simt frica imi dau seama ca trebuie sa ma rog ,frica este un fel de ispita care vrea sa te coboare.Daca esti cu Dumnezeu frica ,aceasta “ciuma” dispare.Am suferit foarte mult din aceasta cauza dar cand am inceput sa ma rog nu am mai simtit prezenta fricii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.