07 SEPTEMBRIE – RUGĂCIUNILE TALE AU GREUTATE iNAINTEA LUI DUMNEZEU

0
36

-“Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit” (lacov 5:16)-

În Vechiul Testament, Avraam a călătorit spre sud. Când a ajuns în Gherar, citim că “zicea despre Sara, nevastă-sa: “Este sora-mea!” “¦ Abimelec, împăratul Gherarei, a trimis și a luat pe Sara” (Geneza 20:2). Îți imaginezi cum s-a simțit Sara, singură în palat, contemplând ceea ce se afla în mâinile celui ce o ținea în captivitate? Și ce era mai rău că tocmai soțul ei, omul în mâinile căruia și-a încredințat viața, a lăsat să se întâmple lucrul acesta!

Cum s-a rugat Sara în acea noapte nu ni se dezvăluie. Dar se pare că a atins inima lui Dumnezeu deoarece El “S-a arătat noaptea în vis lui Abimelec și i-a zis: “femeia pe care ai luat-o “¦ este nevasta unui bărbat.” “¦ Acum, dă-i omului nevasta înapoi; “¦și vei trăi. Dar dacă n-o dai înapoi, să știi că vei muri negreșit” (Geneza 20:3-7). Directivele lui Dumnezeu sunt întotdeauna clare; nu există niciodată neclarități în ceea ce spune El. “Inima împăratului este ca un râu de apă in mâna Domnului pe care îl îndreaptă încotro vrea” (Proverbe 21:1).

Aceasta înseamnă că autoritățile, care nici măcar nu știu că tu exiști, trebuie să se oprească și să asculte când vorbește Dumnezeu, deoarece “Dumnezeu nu are in vedere fața omului” (Romani 2:11). Așadar ce poți face când ești neajutorat și nu poți schimba situația pe care nu ai creat-o tu? Sau când o persoană dragă și în care ai avut încredere te dezamăgește? Roagă-te! În loc să lași loc amărăciunii sau fricii, strigă către Dumnezeu. El te va auzi așa cum a auzit-o și pe Sara. Cum poți fii sigur? Cuvântul Său spune: “Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit”. Oricât de sumbre ar părea lucrurile acum (și pentru Sara au fost foarte sumbre în acea noapte), rugăciunile tale au greutate înaintea lui Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.