07 Septembrie

1
56

” Porti, ridicati-va capetele ; ridicati-va, porti vesnice, ca sa intre Împaratul slavei ! “Cine este acest Împarat al slavei ?” Domnul cel tare si puternic, Domnul cel viteaz în lupte .” Ps 24:7-8

Cu câtiva ani de zile în urma ,în una dintre coloanele ziarului “Lidership” , Marshall Shelley, a prezentat un interviu realizat cu Jack Hayford, compozitorul binecunoscutului imn crestin “Majesty”.

Când a fost întrebat care a fost sursa inspiratiei pentru aceasta melodie, Hayford a povestit ca într-o zi a mers sa viziteze casa memoriala a lui Winston Churchil, din Blenheim Place, Oxfordshire,  Anglia .

Ajuns în fata casei unde a copilarit Churchil, compozitorul a fost profund impresionat de frumisetea împrejurimilor. Marcat de frumusetea acelui tinut salbatec, în timp ce cobora din masina, acesta a soptit sotiei : ” acum este usor de înteles de ce o persoana care a crescut într-un asa cadru pitoresc, poate sa creada despre sine ca urmeaza un mare destin, pentru ca frumusetea acestor locuri te face sa te simti cu adevarat important !”

Aceasta vizita în zona copilariei lui Churchil, a lasat o amprenta adânca asupra lui Hayford, experienta care l-a inspirat pentru a scrie melodia “Majesty”.

Chiar înainte sa paraseasca Oxfordshire, Hayford a spus : ” desi sunt impresionat profund de frumusetea acestor locuri, ma gândesc însa mult mai mult la cât de mare este demnitatea si maiestatea pozitiei noastre pe care o avem în Hristos !”

Daca fiecare crestin ar fi constient de aceasta mare binecuvântare si si-ar gasi sensul si semnificatia vietii în Hristos, atunci am fi mult mai preocupatide împlinirea scopurilor divine, înaltându-l pe Dumnezeu în închinare si-n viata personala.

Onoreaza-l pe Hristos prin trairea din aceasta zi si vei gusta din binecuvântarea Majestatii Sale .

Rug.Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa vad frumusetea desavârsita a lucrarilor Tale si sa Te cinstesc, înaltând numele Tau în orice vreme. Amin

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.