07 Noiembrie

0
40

” Pacea lui Hristos, la care ati fost chemati , ca sa alcatuiti un singur trup , sa stapaneasca în inimile voastre, si fiti recunoscatori (multumitori )” . Col. 3:15

În toamna anului 162, cand primii pelerini condusi de William Bradford, au sarbatorit prima sarbatoare a multumirii, patru dintre barbati au mers la vanatoare. Ratele si gastele salbatice pe care acstia le-au vanat, au fost puse împreuna pentru a fi pregatite alaturi de homari, scoici, bibani, porumb, verdeturi si fructe uscate.

Pentru ca pelerinii au invitat la aceasta sarbatoare pe seful tribului Wampanoag, împreuna cu 90 dintre cei mai bravi luptatori as vrea sa subliniez ca : “toata munca de pregatire a mesei pentru 91 de indieni si 56 de pelerini a revenit la numai 4 femei si doua adolescente; pentru ca treisprezecedintre femeile pelerinilor murisera în iarna precedenta!

De atunci a ramas ca o traditie afirmatia: “Ajuta-ti mama la Sarbatoarea Multumirii !”

O doamna a ajuns în fata unei parcari de la intrarea într-o banca. Cand a avrutsa plateasca, ea n-avazut însa pe nimeni în cabina, pentru ca razele soarelui se reflectau din geam, direct în privirile ei. De aceia, a întins tichetul de parcare fara sa vada pe cineva, iar dupa numai cateva clipe l-a primit înapoi si bariera s-a ridicat. Amuzata de aceasta situatie,  înainte de-a pleca, ea a spus zambind: ” Desi nu pot vedea cine esti, îti multumesc din toata inima!”

Desi nici noinu-L putem vedea pe Dumnezeu, avem asa de multe dovezi ale binecuvantarilor Sale pe care le primim prin Hristos.  Esti pregatitsa-I spui multumesc ?

Rugaciune. Doamne Dumnezeule; îti multumesc ca m-ai iubit atat de mult încat mi-ai trimis un Mîntuitor, si prin meritele Lui, toate binecuvantarile de care am nevoie. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.