07 Martie

2
40


” Apostolii marturiseau cu multa putere despre învierea Domnului Isus. Si un mare har era peste toti. Caci nu era niciunul printre, care sa duca lipsa: toti cei ce aveau ogoare sau case, le vindeau, aduceau pretul lucrurilor vândute, si-l puneau la picioarele apostolilor; apoi se împartea fiecaruia dupa cum avea nevoie.” Fapte 4:33-35

În anul 1979, sotia ziaristului Lee Strobel, l-a invitat pe Hristos sa fie Domnul si Mântuitorul ei personal. Din acea zi, ea a fost plina de bucurie si pace indiferent de încercarile prin care a trecut.

Pentru ca dorea aceeasi bucurie si pentru sotul ei, aceasta l-a invitat într-o duminica sa vina cu ea la biserica. Lee Strobel se declara însa a fi ateu, fiind mândru de faptul ca si-a terminat cursurile de jurnalism, cu cea mai mare nota.

La insistentele sotiei sale, acesta a acceptat însa sa mearga la biserica. În acea duminica dimineata, pastorul a vorbit despre acelasi subiect al plinatatii, folosind ca exemplu experienta traita de un motociclist.

Desi îsi îngrijea foarte mult motocicleta, într-o zi acest motociclist, spunea pastorul, a plecat într-o calatorie, fara a-si umple rezervorul cu combustibil. Încântat de frumusetea naturii, la un moment dat a ajuns pe un drum laturalnic pe care nu mai circula nimeni. În momentul în care era fascinat de privelistea care i se asternea sub ochi, motorul motocicletei s-a oprit.

Din acel moment, calatoria i-a devenit un calvar. A uitat de toata frumusetea din jurul sau si-a început sa împinga motocicleta spre un drum circulat. Dupa numai câteva minute, a ajuns atât de epuizat fizic, încât descurajat si deznadajduit de ceea ce i se întâmplase voia sa renunte la motocicleta.

În momentul în care se gândea sa abandoneze motocicleta, pe acelasi drum a venit însa un alt motociclist, care avea rezervorul plin. Acesta s-a oferit sa mearga pâna la prima statie de combustibil, si-a cumparat într-un recipient suficienta benzina, încât a reîncarcat rezervorul motocicletei celui ramas în pana.

Când a repornit motorul motocicletei sale, acel excursionist a înteles ce înseamna plinatatea.

Fiind cercetat profund de acest exemplu, mai ales ca si lui îi placeau motocicletele, Lee a înteles ca desi are o meserie careia i s-a consacrat cu atâta dedicare, nu se poate bucura cu adevarat, fiindca viata îi este goala.

Pentru ca nu mai voia sa-si continue drumul vietii în acelasi fel, chiar la sfârsitul acelei slujbe de duminica, el a în genunchiat si-a cerut în rugaciune ca Hristos sa-i umple viata cu prezenta si binecuvântarile Sale.

Daca te afli în aceiasi situatie si treci pin viata împingând la motocicleta, fara ca sa te poti bucura de ceea ce Dumnezeu a pregatit pentru tine, deschide-ti inima pentru Hristos, si vei gusta ce înseamna plinatatea.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; umple si inima mea cu dragostea Ta, pentru ca sa pot gusta ce înseamna plinatatea vietii traite cu Tine. Amin.

2 COMENTARII

  1. Primul pas sa il faci tu si restul sa il lasi pe Dumnezeu sa ii faca pentru tine,si vei vedea unde te v-a duce,e minunata intalnirea cu ISUS ,in imparatia lui Dumnezeu,la EL totul e posibil,crede numai.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.