07 Martie

0
52

” Isus i-a raspuns:” S-a spus :” Sa nu ispitesti pe Domnul, Dumnezeul tau.” .(Luca 4:12)

În timpul ispitirii, diavolul l-a dus pe Domnul Isus si L-a asezat pe streasina templului, spunându-I: ” Daca esti Fiul lui Dumnezeu, arunca-Te jos de aici.” Prin aceasta propunere, Domnul Isus a fost îndemnat de diavol sa puna la încercare promisiunile lui Dumnezeu si Cuvântul pe care îsi fundamenteaza viata.

Pentru a reusi în intentiile sale, diavolul nu s-a sfiit sa foloseasca Scriptura, amintindu-i Domnului Isus, promisiunile din Psalmul 91:11-12, care contin asigurarea: “Caci El va porunci îngerilor Sai sa te pazeasca în toate caile tale;si te vor duce pe mâini, ca nu cumva sa-ti lovesti piciorul de vreo piatra.” Numai ca diavolul a scos aceste promisiuni din contextul Cuvântului lui Dumnezeu, care asigura aceasta binecuvântare, numai celor ce îl au pe Dumnezeu ca singurul lor loc de adapost si-au facut din Cel Prea Înalt, turnul lor de scapare !(Psalmul 91:9)

Si noi suntem ispititi uneori sa probam promisiunile lui Dumnezeu; nu-i asa? Versetul biblic lânga care ramânem adesea, atunci când ne rugam este :”Tot ce veti cere cu credinta prin rugaciune, veti primi.” (Matei 21:22)

S-a întâmplat însa ca rugându-ne bazati pe acesta promisiune sa nu fi primit raspunsul asteptat. Care a fost atunci reactia noastra? Ne-am mâniat sine-am îndoit de promisiunile divine; nu-i asa?

Nu ar trebui însa sa se întâmple asa ceva! Dumnezeu ne raspunde întotdeauna; numai ca uneori raspunsul Sau nu este si cel pe care noi îl asteptam. De aceea, în loc sa ne mâniem si sa punem pe Dumnezeu la încercare, mai degraba am cauta sa cunoastem voia Lui pentru viata noastra si sa cerem cu credinta doar ceea ce-I este placut.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; iarta-ma pentru ca urmarind raspunsul pe care mil-am dorit, Te-am ispitit de atâtea ori. Ca sa pot primi raspunsul Tau, ajuta-ma sa ma încred în Tine si sa umblu în voia Ta. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.