06 Martie

0
38

” Este un singur trup, un singur Duh, dupa cum si voi ati fost chemati la o singura nadejde a chemarii voastre. Este un singur Domn, o singura credinta, un singur botez. Este un singur Dumnezeu si Tata al tuturor, care este mai presus de toti, care lucreaza prin toti si care este în toti.” Efeseni 4:-6

Romancierul Irving Stone si-a petrecut întreaga viata studiind opera si activitatea unor mari personalitati. Dupa cercetarile pe care le-a intreprins, el a scris biografia vietii lui: Michelangelo, Vincent van Gogh, Sigmund Freud si Charles Darwin.

Pentru ca a ajuns sa cunoasca viata acestora pâna în cele mai mici detalii, în timpul unui interviu, Stone, a fost întrebat daca a observat la toti acestia vreo trasatura comuna.

Raspunzând acestei întrebari, Stone a afirmat ca în timpul studiilor sale, a observat ca fiecare dintre aceste mari personalitati, au avut o viziune, pe care au dorit cu totdinadinsul s-o realizeze. Dupa ce au fost prinsi în mreaja acestei viziuni, fiecare dintre aceste personalitati s-au apucat de lucru. Au cautat si au trudit, zi si noapte, cu toate ca dupa ani de munca, n-au vazut uneori nici un rezultat.

Atunci când au ajuns epuizati si în dizgratie, s-au ridicat însa cu si mai multa dedicare, pentru ca animati de scopurile pe care le urmareau , nimic si nimeni nu-i putea opri. Lucrând în acest fel, fiecare dintre ei se putea lauda la sfârsitul vietii, ca a împlinit macar în parte visul pe care l-a avut.

Irving Stone, n-a studiat însa si viata apostolului Pavel, care dupa întâlnirea cu Hristos, a fost animat de un singur lucru. Viziune sa era: “împlinirea voiei lui Dumnezeu pentru viata sa!” Pentru a-si împlini aceasta chemare, apostolul Pavel, nu numai ca a lucrat cu un deosebit devotament, dar a si lepadat toate lucrurile din trecut care puteau sa-l împiedice în alergarea vietii, si a anticipat victoria finala.

Eliberat de povara trecutului si animat de biruinta viitoare, apostolul Pavel a ajuns sa-si împlineasca deplin chemarea vietii, marturisind la sfârsit: ” M-am luptat lupta cea buna, mi-am ispravit alergarea, am pazit credinta. De acum ma asteapta cununa neprihanirii, pe care mi-o va da, în “ziua aceea”, Domnul, Judecatorul cel drept. Si nu numai mie, ci si tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. (2 Timotei 4:7-8)

Daca vrei sa ai aceeasi reusita, nu încerca sa te descurci singur. Renunta la povara trecutului, concentreza-te asupra a ceea ce-ti sta înainte, încrede-te în ajutorul lui Dumnezeu si vei dobândi o biruinta si o rasplata mai mare decât poti gândi.

Rugaciune: Doamne Isuse; prin urcusurile si coborâsurile vietii, ajuta-ma sa ramân în voia Ta, si prin ajutorul Tau, sa ajung la biruinta finala. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.