07 Iunie

0
43

“Moise a zis lui Dumnezeu: “Cine sînt eu, ca să mă duc la Faraon, și să scot din Egipt pe copiii lui Israel?” Ex.3:11

Cel de-al treilea capitol al cartii Exodul ne prezinta momentul în care Dumnezeu i-a vorbit lui Moise din mijlocul unui rug în flacari, în timp ce acesta pastea oile socrului sau prin pustie.

Desi Dumnezeu l-a chemat pe Moise sa scoata poporul Sau din Egipt, Moise s-a împotrivit de mai multe ori chemarii divine. În loc sa raspunda imediat invitatiei lui Dumnezeu, Moise a încercat sa-i ceara lui Dumnezeu sa-i explice ce este atît de special, încît tocmai el a fost ales pentru aceasta misiune.

În loc însa sa-i raspunda întrebarilor sale, Dumnezeu i-a promis ca nu-l va lasa singur, si ca îl va însoti în tot drumul pe care urma sa mearga. Apropo: daca am ridica aceeasi întrebare, cred ca Dumnezeu ne-ar da si tie si mie acelasi raspuns!

Dumnezeu n-a încercat sa-i spuna lui Moise cît de special este el, ci cît demaret este Cel ce se angajeaza sa-l însoteasca!

Daca Dumnezeu a vorbit printr-un rug în flacari si a ales sa foloseasca pentru eliberarea poporului sau din Egipt un pastor singuratic, cu siguranta ca pentru a face lucruri minunate pentru împaratia sa, El te poate folosi si pe tine.

În fata chemarii lui Dumnezeu si noi încercam deseori sa ne scuzam si sa spunem ca nu sîntem calificati si nici capabili sa împlinim sarcina care ni s-a încredintat. Cînd ajungem în aceasta situatie ar trebui însa sa întelegem ca în calitate de copii ai lui Dumnezeu sîntem calificati deja pentru a face lucruri mari în Numele Lui, fiindca nu noi sîntem lucratorii, ci Dumnezeu lucreaza prin viata noastra.

Datorita acestui fapt, în aceasta zi te îndemn sa iei în serios chemarea lui Dumnezeu, chiar daca ceea ce ti se cere sa faci ti se pare imposibil.

FIINDCA ESTI COPILUL LUI DUMNEZEU, EL POATE SA TE FOLOSEASCA SA FACI LUCRARI MARI ÎN NUMELE LUI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.