06 Iunie

0
43

” Și omul acela a răspuns: “Cine te-a pus pe tine mai mare și judecător peste noi? Nu cumva ai de gînd să mă omori și pe mine, cum ai omorît pe Egipteanul acela?” Moise s-a temut și a zis: “Nu mai încape îndoială că faptul este cunoscut.” Ex.2:14

Nu estenimic mai frustrant decît sa descoperi ca dupa ce ai încercat sa faci ceva cu bune intentii, sa realizezi ca nu a fost lucrul potrivit facut la timpul potrivit.

Aceasta i s-a întîmplat si lui Moise, înainte ca sa fie chemat de Dumnezeu pentru slujire.

Fiindca a fost crescut în palatul lui Faraon, Moise era o personalitate de rang înalt a societatii egiptene. Dar cu toate ca a fost educat în cultura egipteana si a fost bine instruitprivind modul de viata al egiptenilor, în realitate el era evreu, iar inima lui batea pentru poporul sau.

Într-o zi cînd a vazut ca un egiptean îl batea pe un sclav evreu, nu a mai putut sa-si stapîneasca furia si l-a omorît pe egiptean. Desi la început a crezut ca totul a ramas ascuns, mai tîrziu si-a dat seaman cafapta sa este cunoscuta si ca Faraon îi hotarîse pieirea. De aceea, ca sa-si scape viata a fugit în pustie.

Vedeti, Moise a fost preocupat sincer de soarta celor din neamul sau, dar cînd a încercat sa le vina în ajutor folosindu-se doar de propriile-I puteri, a esuat!

În loc sa astepte timpul hotarît de Dumnezeu pentru eliberarea evreilor din robie, Moise a luat aceasta problema în propriile mîini. Ca urmare a acestei decizii, el a trebuit sa paraseasca viata luxurianta de la palat si a fugit în pustie unde a trait ca fugar, în singuratate si dezolare.

La fel ca si Moise si noi sîntem ispititi sa lucram în propriile puteri si sa facem ceea ce credem ca trebuie împlinit, la timpul pe care noi îl alegem. De multe ori ne este foarte greu sa asteptam calauzirea lui Dumnezeu si timpul în care Dumnezeu sa lucreze.

De aceea provocarea mea pentru tine în aceasta zi este: învata din greselile lui Moise si fii sigur ca ai primit încuviintarea lui Dumnezeu înainte de a face ceva pentru El!

NU ÎNCERCA SA ACTIONEZI ÎN PROPRIILE PUTERI, CI ASTEAPTA TIMPUL CÎND DUMNEZEU VREA SA LUCREZE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.