07 IANUARIE – NOE (2)

0
43

– “Noe a căpătat milă înaintea Domnului” (Geneza 6:8) –

Crezi cumva că singura dată când se bucură Dumnezeu de tine este când faci lucruri precum citirea Bibliei, frecventarea bisericii, rugăciunea, dărnicia sau împărtășirea credinței? Nu, El se bucură de fiecare amănunt din viata ta, fie că lucrezi, te joci, te odihnești sau mănânci. El nu ratează nimic: “Domnul întărește pașii omului, când îi place calea lui” (Psalmul 37:23).

Fiecare activitate umană, în afară de păcat, poate fi făcută spre slava lui Dumnezeu dacă o faci în credință și cu o atitudine de mulțumire. Poți fi vânzător de mașini, spălător de vase, medic, profesor, poți crea programe pe calculator sau poti crește o familie spre slava lui Dumnezeu. Ca un părinte mândru, Dumnezeu se bucură să te vadă folosindu-ți abilitățile cu care te-a înzestrat pentru slava Lui. După potop, Dumnezeu i-a spus lui Noe: “Creșteți, înmultiti-vă și umpleți pământul”¦ Tot ce se mișcă și are viată, să vă slujească de hrană: toate acestea vi le dau, ca și iarba verde” (Geneza 9:1-3).

Dumnezeu i-a spus lui Noe: “E timpul să vă continuați viata! Faceți lucrurile pentru care v-am creat. Căsătoriti-vă. Faceți copii. Semănați. Mâncați. Excelați în afaceri. Ridicați-vă la potențialul vostru maxim”. În filmul “Chariots of Fire” [Carele de foc] premiat de Academia de Film, Eric Liddell a spus: “Cred că Dumnezeu m-a creat pentru un scop, dar cred totodată că m-a creat și să fiu rapid și când alerg simt plăcerea Lui”. Nu există abilități nespirituale, ci doar abilități nefolosite. Biblia spune: “Noe a căpătat milă înaintea Domnului” (Geneza 6:8). Așadar folosește-ți energa și talentele spre slava lui Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.