„Sutașul a ascultat mai mult… de stăpânul corabiei” (Faptele Apostolilor 27:11)

lată încă două sugestii despre cum să evităm un „naufragiu”:

1 Nu primi sfaturi din partea unor persoane nepotrivite, nici măcar din partea asa-zisilor ..experți”. Biblia spune: „Sutașul a ascultat mai mult de cârmaci și de stăpânul corabiei decât de vorbele lui Pavel”. Este posibil ca stăpânul corabiei să fi fost expert în afaceri, iar căpitanul să fi fost expert în probleme maritime. Cu toate acestea, nici unul nu a fost capabil să audă vocea lui Dumnezeu. Concluzie: fii plin de discernământ când lași pe cineva să aibă un cuvânt de spus în viața ta.

Numai pentru că cineva este o persoană de succes într-un domeniu secular nu înseamnă că este calificat să-ți ofere călăuzire spirituală. „Vă rugăm, fraților, să priviți bine pe cei ce se ostenesc între voi, care vă cârmuiesc în Domnul, și care vă sfătuiesc. Sa-i prețuiți foarte mult, în dragoste, din pricina lucrării lor” (1 Tesaloniceni 5:12-13),

La cine trebuie să mergi când ai nevoie de călăuzire spirituală? La liderii lucrării lui Dumnezeu care s-au dovedit vrednici de dragostea și respectul tău.

2) Nu uita că deseori majoritatea are o percepție greșită. „Cei mai mulți au fost de părere să plece ,., la Fenix” (Faptele Apostolilor 27:12).

Adevărul este că majoritatea poate să greșească! Mai ții minte ce s-a întâmplat când Moise a început să conducă copiii lui Israel spre Țară promisă? Cei mai mulți au dorit să se reîntoarcă în Egipt. Dar au greșit – au greșit enorm – si au pierit în pustie. Putem da peste mari necazuri când ne luăm după opinia altora și după cele mai populare idei.

Ascultă glasul lui Dumnezeu si o vei lua întotdeauna în direcția potrivită. „El face pe cei smeriți să umble în tot ce este drept. El învață pe cei smeriți calea Sa” (Psalmul 25:9).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.