07 Aprilie – Încă mai dorești să fii cel dintâi?

0
49

-“Dacă vrea cineva să fie cel dintâi”¦” (Marcu 9:5)-

Când Dan Mazur și-a condus echipa de cățărători pe Muntele Everest, condițiile erau ideale pen­tru a ajunge în vârf. Apoi, când mai aveau două ore până în vârf s-au întâlnit cu Lincoln Hali, un cățărător care căzuse cu o zi înainte în timp ce cobora de pe munte. Singur și cu halucinații, nu avea echipament și suferea de degeraturi și deshidratare (mai târziu au aflat că liderul echipei lui Hali îi sunase soția pentru a-i spune că murise!). Fără a ezita măcar, i-au dat lui Hali oxigenul lor, hrană și apă, iar când au venit ajutoare nu mai intra în discuție reluarea urcușului spre vârf.

Ei și-au sacrifi­cat ani întregi de pregătiri, săptămâni de urcare, și visul lor de-o viață, în schimbul salvării unui alt cățărător. Nu este surprinzător faptul că astăzi Mazur ajută la construirea de școli și spitale în regiu­ni ale Nepalului unde nu sunt străzi, curent electric, telefoane sau apă menajeră. Așa este el. Ai putea renunța la visul tău pentru a salva pe altcineva? Oamenii obișnuiți fac lucrul acesta zilnic: mame și tați care au două servicii pentru a-și hrăni și a-și îmbrăca copiii; părinți care mai degrabă renunță la transferuri decât să-și dezrădăcineze familiile; îngrijitori de care depind cei dragi ai lor.

Domnul Isus a spus: “Dacă vrea cineva să fie cel dintâi, trebuie să fie cel mai de pe urmă din toți”, în împărăția lui Dumnezeu, lucrurile stau altfel. Cei din urmă sunt considerați cei dintâi (Luca 9:48). Cel mai onorabil loc din casă este cel din colț (Luca 14:8-9). Îi stimăm pe ceilalți mai mult decât pe noi înșine (Romani 12:10 și Filipeni 2:3). Renunțăm la haina noastră și mergem o milă în plus (Matei 5:40-41). loan Botezătorul i-a spus Domnului Isus: “Trebuie ca El să crească, iar eu să mă micșorez” (loan 3:30). Mai dorești să fii cel dintâi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.