07 Aprilie-GÂNDURI “RĂCOROASE” PENTRU MINțI “APRINSE” (2)

0
42

“Din ziua aceea Saul a privit cu ochi răi pe David” (1 Samuel 18:9)

Temperamentul aprins:

1) Pune un zid între tine si cei dragi. Esau l-a urât pe fratele său Iacov atât de mult, încât și-a pus în gând sâ-l omoare. Când mama lui, Rebeca a auzit asta, l-a trimis pe Iacov să locuiască în Haran (Geneza 27:41-43). Prin urmare, familia s-a separat și a avut de suferit. Oamenii furioși îi intimidează pe ceilalți și le fură sentimentul siguranței și pacea minții. Psihologii spun că mânia e o cauză principală a divorțului, abuzării copiilor și dependenței. Ce preț teribil care trebuie plătit!

2) Subminează viata care îi este plăcută lui Dumnezeu. “Știți bine lucrul acesta “¦ orice om să fie “¦ zăbavnic la mânie; căci mânia omului nu lucrează neprihănirea lui Dumnezeu” (Iacov 1:19-20). Mânia ta nu e numai problema ta ci e și problema lui Dumnezeu, deoarece constituie o piedică pentru a trăi viața pe care El a intenționat-o pentru tine. Nu poți avea o relație bună cu Dumnezeu până nu ai o relație bună cu ceilalți.

3) Te orbește si nu mai vezi realitatea. Când te uiți prin lentilele mâniei nesănătoase, vezi numai ce alegi să vezi. Te face să te concentrezi asupra unor opțiuni precum răzbunarea și sentința. Saul l-a văzut pe David ca pe o amenințare, ca pe cineva care plănuiește să-i ia împărăția și tronul. Așa că “din ziua aceea Saul a privit cu ochi răi pe David”. Mânia l-a făcut să-l vadă pe David ca pe cineva care merită să moară deoarece era alesul lui Dumnezeu pentru tronul lui Israel. Din nefericire, mânia l-a împiedicat și să înțeleagă că David era de fapt cel mai bun prieten al său. Nu lăsa să ți se întâmple și ție la fel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.