07 Aprilie

0
36

” Dar acum, am fost izbaviti de Lege, si suntem morti fata de legea aceasta, care ne tinea robi, pentru ca sa slujim lui Dumnezeu într-un duh nou , iar nu dupa vechea slova”. Romani 7:6

Charles Plumb, a luptat ca pilot de vânatoare în timpul razboiului din Vietnam. Într-o zi, avionul sau a fost lovit de artileria antiaeriana vietnameza, iar el s-a catapultat în teritoriul inamic. A fost capturat foarte repede, si arestat de inamici, care în urmatorii 6 ani l-au tinut prizioner, într-o celula de 2m pe 2m. În timpul grelei sale detentii, îsi zicea adesea: nu voi mai rezista! Nu pot sa mai îndur atâta suferinta.

De multe ori când se întorcea în celula sa dupa plimbare, avea dureri musculare insuportabile. Pentru ca nu facea destula miscare, muschii sai au început sa se atrofieze.

Într-o zi, când a vazut o sârma care a trecut spre el prin peretele de bambus al celulei,a fost foarte surprins, dar n-a avut curajul sa probeze sa vadace este . Dupa ce a urmarit acea sârma câteva zile, a prins curaj si-a tras de ea. Când a tras de sârma a observat ca aceasta venea de la un alt detinut.

Folosind acea sârma pentru a modela literele alfabetului, a început sa comunice cu ceilalti detinuti, si a aflat astfel raspuns la multe întrebari care îi macinau sufletul.

Asa a descoperit ca la fel ca el, mai sunt închisi în acelasi lagar, aproape 200 de alti prizioneri, ce îndura aceleasi suferinte si nu mai este mult si se apropie vremea victoriei armatelor aliate.

Când razboiul s-a terminat si s-a facut schimb de prizioneri, Charles Plumb, a fost adus cu un avion pâna în San Francisco. Chiar de pe aeroport el a încercat s-o sune pe sotia lui, dar n-a reusit s-o gaseasca la numarul de telefon pe care îl stia.

În acele momente când nu stia ce sa faca si încotro sa mearga, l-a sunat pe tatal sau, spunându-i ca el este Charles, fiul sau, despre care n-a mai auzit nimic timp de sase ani de zile.

Tatal sau l-a anuntat însa ca sotia lui l-a parasit si acum locuieste într-un alt oras. “Dar fiule; a continuat tatal: “indiferent cum arati si oricât îti este de greu în aceste momente, vino acasa!” Te-am asteptat în toti acesti ani, iar astazi este ziua unui nou început. Vino sa petrecem împreuna momentul eliberarii!

Daca te afli în cele mai grele momente ale vietii tale, nu mai ai pe nimeni si nu ti-a mai ramas nimic, întoarce-te la Dumnezeu, pentruca împreuna cu El vei trai bucuria unui nou început.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; îti multumesc ca esti gata sa ma primesti acasa, si-mi oferi sansa unui nou început. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.