06 Ianuarie

0
50

” Încolo fratilor, rugati-va pentru noi ca , Cuvîntul Domnului sa se raspîndeasca si sa fie proslavit cum este la voi, si sa fim izbaviti de oamenii nechibzuiti si rai; caci nu toti au credinta “. 2 Tes. 3:1-2

Patronii din comert si industrie, sustin ca cei mai multi oameni îsi pierd slujbele nu din cauza ineficientei personale, ci din cauza esecului în a pastra relatii bune si a lucra împreuna cu ceilalti colegi.

Cînd un angajator intervieveaza un nou angajat acesta ia în consideratie nu numai cunostintele acestuia, îndemînarile practice sau experienta dobîndita , ci si abilitatea noului angajat de a lucra în echipa. De aceia sunt repetate mereu întrebari precum : “Cît de bine poti lucra cu altii “? ” Cît de repede te poti adapta “? “Care a fost perioada cea mai lunga în care ai fost angajat în aceiasi slujire “?

Angajatorii doresc sa descopere daca noul angajat este o persoana provocatoare de conflicte printr-un exclusivism major , gîndind todeauna doar în termenii “Eu”. Sau este o persoana care poate gîndi în termeni generali , inclusivi, în termenul “noi” cuprinzîndu-i si pe ceilalti pentru binele companiei ?

Cu cît în viata învatam mai devreme sa gîndim în termenii “noi” cu atît ne va fi mai usoara integrarea în colectivitate.

Într-o gluma se spune ca un redactor de ziar a fost informat ca o furtuna a rupt un cablu de înalta tensiune, pe o strada în oras. Ca sa fie sigur ca cineva va transmite stirea ,la acest eveniment a trimis doi reporteri spunîndu-le : Va rog sa culaborati între voi ! Nimeni nu stie daca acest cablu mai este conectat la curent , sau deja este decuplat . De aceea as dori sa cooperati: unul dintre voi îl va atinge , iar celalalt va redacta evenimentul !

Pentru a arata dragostea lui Dumnezeu si a sluji pe cei din comunitatea unde suntem asezati, si noi trebuie sa cooperam. Nu ca si reporterii trimisi la evenimentul ce urma a fi prezentat publicului prin paginile ziarului, ci actionînd cu întelepciune, pentru a evita orice pericol .

Rug. Doamne Dumnezeule ; Învata-ma sa spun “noi” apreciind slujirea celorlalti din echipa . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.