05 Ianuarie

0
40

” Asa ca cei ce sufar dupa voia lui Dumnezeu , sa-si încredinteze sufletele credinciosului Ziditor, si sa faca ce este bine “. I Petru 4:19

Acum cîtiva ani, ziarele au anuntat funerariile capitanului Peter Townsend , un pilot curajos din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. În tinerete acest pilot a iubit-o pe printesa Margareta. Fiind respins de aceasta , a petrecut mai mult de 30 de ani de auto exil, departe de tara sa. A murit la vîrsta de 80 de ani fara sa se mai fi întors vreodata în Anglia.

Capitanul Townsend , a parasit Marea Britanie în 31 oct. 1955, cînd printesa Margareta a anuntat întreaga natiune Britanica , ca a decis sa nu se mai casatoreasca cu Tounsend pentru ca acesta era divortat. Relatia dintre acest pilot si printesa a devenit publica în anul 1953, la un an dupa divortul sau. În acelasi an Elisabeta a fost încoronata regina a Angliei , dobîndind si autoritate suprema în Biserica Anglicana. Nemultumita de relatia ficei sale, regina cu ajutorul primului ministru, a reusit sa-l trimita pe cel mai decorat pilot al celui de-al doilea Razboi Mondial, de la palat, într-un post diplomatic în Bruxel.

Relatia lui cu printesa Margareta, a continuat însa pîna în anul 1955, cînd Margareta a treia în succesiune la tron, a luat decizia finala.

Ea putea sa accepte sa se casatoreasca cu mine, a scris Townsend în memoriile sale, numai daca ar fi fost gata sa renunte la pozitia sa, la prestigiul sau si la tentatiile finnanciare . Eu nu am avut cu ce contrabalansa lucrurile pe care ea le-ar fi pierdut , daca ar fi acceptat sa se casatoreasca cu mine. De aceea îi respect decizia !

Si noi trebuie în fiecare zi sa luam decizii . Decizii ! Decizii ! Asa multe decizii în toate domeniile vietii !
Poate ca noi niciodata nu va trebui sa alegem între o dragoste adevarata si tron. Dar cu toate acestea , trebuie sa luam decizii care sunt la fel de importante. Decizii care influenteaza viata noastra si a celorlalti. Ce decizii îti stau înainte în acest an ?
Esti gata ca în deciziile tale , chiar daca pierzi sa urmezi voia lui Dumnezeu ?

Rug. Doamne Isuse ; ajuta-ma sa iau decizii întelepte care sa împlineasca planul Tau pentru viata mea . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.