06 Septembrie

0
44

” Pe cand era pe drum, cu ucenicii Sai, Isus a intrat într-un sat. Si o femeie, numita Marta, L-a primit în casa ei. Ea avea o sora numita Maria, care s-a asezat jos la picioarele Domnului, si asculta cuvintele Lui.” Luca 10:38-39

În verestele biblice de astazi ne este prezentat momentul vizitei Domnului Isus în casa Martei si a Mariei. Pentru ca cele doua surori erau prietene apropiate ale Domnului Isus, acestea s-au bucurat sa-L aiba pe Domnulîn casa lor, indiferent de jertfa pe care trebuiau sa o depuna.

De aceea cand Domnul Isus împreuna cuucenicii, au ajuns în casa Martei, aceasta a început sa faca curatenie, sa pregateasca masa si sa faca orice alta slujire pentru ca sa dovedeasca ca este o gazda buna si toti sa se simta bine.

Maria însa, s-a asezat la picioarele Domnului Isus; si asculta.

Vazandu-i indiferenta, Marta s-a suparat pe Maria si i-a cerut Domnului s-o trimita ca s-o ajute la treaba. În loc sa raspunda cererii adresate, Domnul Isus i-a spus Martei sa nu se îngrijoreze cu lucrurile pentru care se framanta, pentru ca mai important decat mancarea, sunt momentele de partasie si ascultarea Cuvantului Sau.

Desi a apreciat tot ceea ce Marta facuse, Domnul Isus a condamnat-o pentru atitudinea ei, prin care neglija lucrurile importante si o judeca si-o condamna pe sora ei.

Ti-ai facuttimp în aceasta zi sa-L asculti pe Domnul, sau te-ai lasat prins de lucrurile urgente?

Domnul Isus asteapta sa stea de vorba cu tine, sa-ti faca cunoscut voia Sa si sa-ti asculte toate necazurile prin care treci. Ai timp sa stai de vorba cu El?

Rugaciune: Doamne Isuse; pentru ca esti gata sa ma asculti si sa-mi vorbesti, ajuta-ma sa petrec astazi mai mullt timp împreuna cu Tine. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.