06 Octombrie -NU MAI ÎNCERCA SĂ-I DAI SFATURI LUI DUMNEZEU

0
57

“Căile voastre nu sunt căile Mele” (Isaia 55:8)

Faci tu ceea ce crezi că este voia lui Dumnezeu în viața ta și, cu toate acestea, lucrurile nu se petrec așa cum te-ai așteptat? Dumnezeu are o perspectivă diferită ““ o perspectivă mai bună. E bine să-I pui întrebări, dar nu să te îndoiești de El sau să-I dai sfaturi.

În Cuvântul Său El spune: “gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, și căile voastre nu sunt căile Mele”. Când Dumnezeu i-a spus lui Moise că-i va scoate pe evrei din Egipt, Moise L-a crezut întru totul. Dar lucrurile nu au decurs așa cum a anticipat, întrucât, pentru o vreme, Faraon le-a făcut viața și mai amară.

Așa că, în loc să devină erou, Moise a trecut printr-o perioadă de critici și neînțelegeri. Mai târziu, când alte lucruri nu s-au petrecut așa cum se aștepta, Moise s-a descurajat și s-a plâns: “Doamne, pentru ce ai făcut un astfel de rău poporului acestuia? Pentru ce m-ai trimis?” (Exod 5:22).

Moise nu a înțeles rezultatul ascultării lui de Dumnezeu, pentru că El nu i-a spus exact cum se vor desfășura lucrurile. De obicei, frustrările noastre nu prea au de-a face cu ceea ce face sau nu face Dumnezeu, ci cu înțelegerea noastră greșită a ceea ce credem că ar trebui să facă El.

Când vrei sau încerci să-L analizezi pe Dumnezeu, ajungi de fiecare dată să fii frustrat. Domnul Isus le-a spus ucenicilor Săi: “Ce fac Eu, tu nu pricepi acum, dar vei pricepe după aceea” (Ioan 13:7).

Numai când privești în urmă înțelegi cum te-a călăuzit Domnul. El se pricepe cel mai bine la ceea ce face și Scriptura dovedește asta. Așa că, încrede-te în Dumnezeu și nu încerca să-I dai sfaturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.