06 Mai

0
48

” Veniti , fiilor si ascultati-ma , caci va voi învata frica Domnului ” Ps 34:11

Scoala Duminicala poate sa aiba un mare impact în viata copiilor care participa la aceste lectii. Un copil statea în bratele mamei sale si amîndoi rasfoiau o revista , privind la poze. Cînd au ajuns în dreptul unei poze a Domnului Isus, mama s-a oprit si-a întrebat pe fiul ei : “Stii cine este aceasta persoana “? Baietelul ei a raspuns ; Da ! ” Vine la biserica noastra “!

Copiii poate ca nu înteleg tot ceea ce vorbim la slujirile din Biserica. Dar ceea ce pot întelege, va produce o schimbare în viata lor si va fi temelia pe care vor fi zidite noi adevaruri mai tîrziu.

Se povesteste despre Samuel Taylor Coleridge, un mare poet englez, care a fost vizitat odata de o persoana importanta din societatea britanica. Aceasta persoana i-a spus ca nu este de acord ca sa se dea copiilor nici un fel de educatie religioasa, ca nu cumva mintea lor sa fie determinata de parinti într-o anumita directie.

Copiilor ar trebui sa li se permita sa decida asupra vietii de credinta în mod personal , la vîrsta cînd dobîndesc capacitatea de a alege între ceea ce este bine si ceea ce este rau.

Coleridge nu i-a raspuns nimic musafirului sau, dar dupa o vreme în timpul acelei vizite, l-a invitat sa faca împreuna o vizita în gradina casei sale. Omul a fost deacord , de aceia Coleridge l-a plimbat prin gradina casei unde cresteau numai buruieni. Vizitatorul s-a uitat la el si plin de mirare i-a zis: “Ceea ce vad nu este o gradina ! NU creste nimic altceva aici afara de buruieni !

Vedeti; i-a raspuns Coleridge, eu am dat gradinii sansa sa decida în libertate si sa aleaga singura ce fel de plante sa creasca. Acesta este rezultatul sansei pe care i-am oferit-o ! “Numai buruieni “!

Foarte multi copii din pnct de vedere moral si spiritual se aseamana cu acea gradina . Acestora li s-a dat libertatea de alegere, înainte de a li se arata ceea ce este bine si ce este rau. Caminul este locul unde copiii ar trebui sa învete sa faca aceasta deosebire si unde sa-L întîlneasca pe Dumnezeu.

Rug. Doamne Dumnezeule ; îti multumesc pentru oportunitatea de-a învata pe copii calea Ta. Da-mi ajutorul tau sa-i pot conduce spre Tine. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.