06 Mai-LEGEA DRAGOSTEI (1)

0
57

“Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiți unii pe alții” (Ioan 13:34)

Într-un ziar, a apărut povestea unui băiat cu cancer, care făcea chimioterapie și își pierdea părul. Pentru a-și arăta dragostea și sprijinul lor, colegii lui de clasă s-au ras toți în cap ca băiatul să nu se simtă jenat când se va întoarce la școală. Ziarul prezenta o fotografie cu ei toți, pe care scria:”Tot ce facem, facem împreună”. Aceasta e legea dragostei de care vorbea Domnul Isus când a spus: “Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiți unii pe alții”.

Probabil lucrul acesta a părut foarte radical pentru oamenii cărora li s-a adresat Isus, căci ei trăiau după două legi din Vechiul Testament:

1) Legea răzbunării. Înainte de Moise, legea pământului era legea junglei. În esență, ea spunea: “Dacă mă lovești, și eu te lovesc și apoi te voi lovi și mai tare”! Dușmanii căutau în mod activ să-și regleze conturile, întrucât răzbunarea nu era numai acceptată, era chiar încurajată.

2) Legea talionului. În vremea lui Moise, răzbunarea a fost înlocuită cu recompensa, care permitea “ochi pentru ochi”, dar nimic mai mult (Levitic 24:20). Puteai să-i faci dușmanului numai ce ți-a făcut el ție. Pentru noi, lucrul acesta sună dur, dar pe atunci reprezenta un progres major. Apoi a venit Domnul Isus și a introdus o a treia lege:

3). Legea dragostei. Ea spunea că nu trebuie să-ți faci dreptate; puteai alege să ierți. Firește, dacă nu iertai, rugăciunile tale nu erau ascultate. Această nouă lege demonstrează dragostea necondiționată pe care Dumnezeu o arată față de noi și după care ne cheamă și pe noi să trăim. Așadar, legea dragostei trebuie să-ți guverneze viața în fiecare zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.