„Bătrânii voștri vor visa visuri, și tinerii voștri vor avea vedenii” (Ioel 2:28)

Un băiat l-a întrebat pe Michelangelo de ce se chinuie atâta să cioplească acel bloc de marmură care avea să devină cea mai mare capodoperă a sa: David. Artistul a răspuns: „în această piatră se află un înger, iar eu îl voi elibera”.

Puterea viziunii te ajută să vezi o potențială capodoperă în ceea ce alții trec cu vederea sau consideră că este fără valoare. Ea te ajută în același timp să descoperi în tine lucruri care nu știai că există. Ea scoate la iveală tot ce e mai bun din tine. Mulți dintre cei pe care i-a folosit Dumnezeu în Scriptură păreau niște ratați înainte de a fi învingători.

După ce ucenicii au pescuit toată noaptea și nu au prins nimic, Domnul Isus i-a spus lui Petru: „Nu te teme; de acum încolo vei fi pescar de oameni” (Luca 5:10).

Și haideți să vedem ce s-a întâmplat:

a) A zidit o biserică care încă este în floare chiar și după două mii de ani. b) A scris cele mai importante cărți din istorie;

c) Copiii noștri îi poartă numele.

Înseamnă asta, oare, că e de ajuns să ai un vis și Dumnezeu ți-l va împlini? Nu! Pavel spune: „voi nu sunteți ai voștri. Căci ați fost cumpărați cu un preț. Proslăviți, deci, pe Dumnezeu” (1 Corinteni 6:19-20).

La Calvar ţi-ai pierdut dreptul de a-ți lua talentele, oportunitățile și experiențele și de a fugi cu ele încotro ai chef. De ce, însă, ai dori așa ceva? Ce țar putea aduce o mai mare împlinire dacă nu planul lui Dumnezeu pentru viața ta? Și ce ar putea fi mai tragic decât să nu-l împlinești?

E cu neputință ca din realizările lumești sa dobândești suficientă semnificație încât sufletul tău să fie săturat. Golul pe care încerci să-l umpli are o dimensiune eternă pe care numai Hristos îl poate umple. De aceea trebuie să te rogi: „Doamne, descoperă-mi viziunea pe care o ai pentru viața mea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.