„Prea puțin îmi pasă dacă sunt judecat de voi” (1 Corinteni 4:3)

Pavel scrie: uPrea puțin îmi pasă dacă sunt judecat de voi … Cel ce mă judecă, este Domnul” (v. 3-4). Iți poți imagina cum este „să-ți pese prea puțin” de critică? Sau să fii eliberat de nevoia de a-i impresiona pe alții; stima ta de sine să nu mai depindă de faptul că oamenii observă cât de mult succes ai, cât ești de deștept sau de atrăgător?

Gândește-te cum ar fi să simți dragoste autentică pentru cineva care îsi exprimă dezaprobarea la adresa ta. Este oare posibil sa duci o astfel de viată?

Cu ajutorul lui Dumnezeu, da! Un pastor spune: „Cu ani în urmă, mi-am dorit să conduc o anumita lucrare. Când nu am fost ales, m-am mâniat. Normal că nu m-am arătat. Nu se poate spune că nu-l iubeam pe Dumnezeu. Doream doar ca lucrarea să-mi slujească mai mult mie decât Lui! Prin faptul că mi-a spus nu, Dumnezeu mi-a corectat o atitudine care avea să distrugă orice lucrarea adevărată pe care aș fi făcut-o mai târziu. Când Îl reprezinți pe Dumnezeu într-un mod atât de vizibil, e aproape imposibil ca cineva să-și dea seama că ești fals … cu excepția lui Dumnezeu”. Ai auzit vreodată de „dependența de aprobare”?

Simptomele ei se manifestă prin teama de ceea ce cred ceilalți despre tine; ești rănit cu ușurință de ceea ce spun ei; ai sentimentul supărător că nu ești suficient de bun; încerci neîncetat să-i impresionezi pe oamenii importanți. Si la fel ca toți cei ce au dependente, ești în stare de orice pentru a ți-o împlini.

Un autor scrie: „Multe din preocupările mele zilnice sugerează că aparțin mai mult lumii decât lui Dumnezeu. O critică mică  mă face să-mi sară țandăra … o mică laudă mă face să mă umflu în pene. Sunt ca o bărcuță pe ocean, aflată în întregime la mila valurilor”.

Tu trebuie să te rogi pentru această problema astăzi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.