06 August

0
49

“Si noi dar, fiindca suntem înconjurati cu un nor asa de mare de martori, sa dam la o parte orice piedica, si pacatul care ne înfasoara asa de lesne, si sa alergamcu staruintaîn alergareacare ne sta înainte . Sa ne uitam tinta laCapeteniasiDesavârsirea credinteinoastre, adica la Isus, care pentru bucuria care-i erapusa înainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunuluide domnie a lui Dumnezeu.” Evrei 12:1-2

În aceste versete din începutul capitolului 12 al epistolei scrise evreilor, gasim o scena interesanta: Apostolul Pavel, face o comparatie între viata crestina si o cursa de alergareurmarita de spectatori, pe carescriitorul epistolei îi numeste: ” un nor mare de martori!”

Dar cine sunt de fapt acesti martori ?

Putem descoperi numele lorcitind capitolul 11 al aceleiasi epistole, care adesea este numit:”galeria eroilor credintei!”

Printre acesti eroi sunt mentionati : Abel, Enoh, Noe, Avraam, Isac, Iacov, Sara, Rahav, Moise, Judecatorii, David, Samuel si toti profetii.

Acestia si-au treminat alergarea si urmaresc din tribune modul în care noi ne parcurgem cursa.

Acum este rândul nostru când trebuie sa alergam cu staruintaîn cursa vietii . Pentru a fi victoriosi si la înaltimea înaintasilor, trebuie însa sa ne lepadam de noi însine, sa dam la o parte orice piedica si sa alergam uitându-ne tinta la Capetenia credinteinoastre, mergand cu Domnul pana la capat.

 Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa-mi pot termina cu bine alergarea, pentru ca sa pot primi cununa pe care mi-ai pregatit-o. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.