05 Octombrie

0
50

” Adevarat va spun ca vamesii si curvele merg înaintea voastra în Împaratia lui Dumnezeu . Fiindca Ioan a venit la voi umblînd în calea neprihanirii , si nu l-ati crezut . dar vamesii si curvele l-au crezut : si macar ca ati vazut lucrul acesta , nu v-ati cait în urma ca sa-l credeti ” Mat 21:31

Pentru carturarii si preotii de la templu, Domnul Isus a rostit o declaratie surprinzatoare : Adevart va spun ca vamesii si prostituatele vor intra în Împaratia lui Dumnezeu înaintea voastra ! Aceasta declaratie a Domnului Isus parea a fi de necrezut. Oamenii pe care Domnul i-a pomenit si la care facea referire, erau considerati a fi cei mai spirituali din Israel. Cu toate acestea El le spune ca vamesii si prostituatele le-au luat-o înainte.

Pentru acesti oficiali religiosi, religia lor i-a autoizolat de Dumnezeu. Ei aveau propriile traditii , aveau propriile reguli si ceremonii , de aceea nu mai aveau nevoie de Dumnezeu. Oamenii de la cealalta extrema a societatii n-aveau nimic din toate acestea , de aceia ei aveau cea mai mare nevoie de Domnul.

În viata acestor vamesi pacatosi a fost un moment cînd l-au respins pe Dumnezeu , dupa care s-au cufundat în pacat. Dar acum erau gata sa spuna “Da” lui Hristos , sa se pocaiasca si sa paseasca astfel în Împaratie. În cazul oficialilor religiosi acestia aveau pretentia ca au spus “Da” lui Dumnezeu , dar n-au fost gata sa-l primeasca pe Hristos în viata lor ramînînd afara.

Acestor fatarnici Domnul Isus le-a amintit de raspunsul pe care l-au avut fata de predica lui Ioan Botezatorul , spunîndu-le : ” vamesii si curvele l-au crezut pe Ioan , dar voi chiar si atunci cînd ati vazut acest lucru , n-ati luat aminte la cuvintele lui Dumnezeu ca sa credeti !

Schimbarea si intrarea în împartie, era la îndemîna si pentru acesti oameni religiosi , dar ei eru prea orbiti ca sa vada si prea surzi ca sa auda. De aceea n-au înteles ca invitatia la pocainta îi privea direct , iar Domnul Isus astepta si raspunsul lor, la fel cum îl asteapta si pe-al nostru.

Rug. Dumnezeul adevarului ; ajuta-ma sa ma pot auzi chemarea dragostei Tale si raspunzînd cu pocainta sa pot intra în Împaratia Ta. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.