05 Mai – Mărturisirea unui preot (3)

0
47


– “Căci Împărăția lui Dumnezeu nu stă în vorbe, ci în putere.
” 1 Corinteni 4.20 –

““ A respins Isus pe păcătoși?
““ Niciodată.
““ Știți dumneavoastră că Isus le-a spus păcătoșilor: Mergeți la Maria și ea vă va mântui?
““ Nu.
““ Vă aduceți aminte că Isus le-a spus păcătoșilor: “Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă”?
““ Da, El a spus aceste cuvinte.
““ Și-a retras El vreodată aceste cuvinte?
““ Nu.
““ Isus și Maria sunt acum în cer. Domnule episcop, puteți dumneavoastră să-mi arătați din Scriptură că Isus Și-a pierdut dorința și puterea Sa de a salva pe păcătoși și a dat-o Mariei?
““ Nu.
““ Atunci de ce invităm pe sărmanii păcătoși să vină la Maria, dacă ea, așa cum ați mărturisit dumneavoastră, nu are puterea, harul, dragostea și compasiunea față de păcătoși așa cum le are Isus?
Sărmanul episcop nu a mai putut să-mi răspundă. Eu însumi nu eram convertit, căci erau încă multe legături care mă țineau strâns legat de religie.

“Ce s-a întâmplat mai departe? Am devenit un preot renumit, însă în interiorul meu nu aveam pace, căci nu eram sigur de mântuirea mea. Aveam impresia că Dumnezeu este departe de mine, și totuși El era foarte aproape.

Într-o zi mi-a venit gândul: «Tu ai evanghelia, citește-o și vei primi lumină.» Pe genunchi și cu mâini tremurânde am deschis Biblia. Ochii mi-au căzut pe versetul: «Voi ați fost cumpărați cu un preț. Nu vă faceți dar robi oamenilor.» Prin aceste cuvinte a venit lumina lui Dumnezeu în viața mea și pentru prima dată am văzut marea taină a mântuirii. Mi-am zis: «Isus m-a cumpărat. Atunci El m-a și mântuit. Eu nu voi fi mântuit prin faptul că merg la Maria. Eu nu voi fi mântuit prin purgatoriu, spovedanii sau exerciții de căință. Eu sunt mântuit numai prin Isus Hristos.»

Când duminică dimineața oamenii au venit la biserică, nu le-am predicat despre Maria sau despre sfinți, ci tuturor celor prezenți în marea biserică le-am prezentat DARUL lui Dumnezeu: Isus Hristos și iertarea păcatelor, viața veșnică numai prin credința în Isus Mântuitorul.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.