05 Mai

0
37

“Fraților, eu nu cred că l-am apucat încă; dar fac un singur lucru: uitînd ce este în urma mea, și aruncîndu-mă spre ce este înainte, alerg spre țintă, pentru premiul chemării cerești a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” Fil.3:13-14

Una dintre cele mai puternice arme pe care o folosește Satan împotriva credincioșilor este amintirea eșecurilor din trecut. El folosește aceste căderi din trecut pentru a ne descuraja, a ne face de rușine și a ne spune că nu mai putem merge înainte pentru a-L sluji pe Hristos.

Diavolul vrea să strîngă gunoaiele și ruinele din trecutul vieții noastre, pentru a ne bloca progresul spre viitor.

Neemia și colegii lui evrei, care s-au întors la Ierusalim pentru a reconstrui zidurile cetății, au întîlnit munți de gunoaie formate din moloz și resturi ale orașului distrus.

Capitolul patru al cărții pe care Neemia a scris-o, ne descrie gunoiul fizic pe care muncitorii l-au găsit în orașul distrus. Aceeași realitate poate fi întîlnită însă și în lumea spirituală, unde sînt adunate multe gunoaie spirituale. Gunoaiele pe care muncitorii le-au găsit au fost rămășițe ce aminteau de eșecurile din trecut, cînd Ierusalimul a fost înfrînt și dărîmat.

Neemia a mers însă la Ierusalim pentru a proclama victoria, nu pentru a plînge trecutul!

De foarte multe ori și noi, ca și Neemia, trebuie să stăm în zona înfrîngerilor trecute ca să proclamăm biruința viitoare pe care o avem prin Hristos.

Dacă te lași prins în gunoaiele trecutului vei ajunge copleșit de situații și nu vei mai avea putere pentru a merge înainte.  De aceea, nu-l mai lăsa pe Diavol să-ți mai aducă aminte de căderile trecute și să te împiedice astfel să privești spre binecuvîntările viitoare.

Dacă ți-ai pierdut siguranța și încrederea în prezent, din cauza eșecurilor din trecut care încă te mai rănesc, te încurajez să urmezi exemplul apostolului Pavel și uitînd trecutul să te avînți cu îndrăzneală spre ceea ce îți stă înainte.

NU LĂSA CA MUNțII GUNOAIELOR DIN TRECUT SĂ TE ÎMPIEDICE ÎN A MERGE ÎNAINTE PENTRU HRISTOS!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.