05 Ianuarie

0
49

” Caci dupa cum prin neascultarea unui singur om, cei multi au fost facuti pacatosi, tot asa, prin ascultarea unui singur om, cei multi vor fi facuti neprihaniti.” Romani 5:19

Sotia marelui predicator Billy Graham, a povestit o întâmplare amuzanta pe care a trait-o în timpul unei vizite în Europa. În timp ce sotul ei si Grady Wilson, unul dintre membri echipei de evanghelizare, au plecat spre Moscova, ea a ramas în Paris împreuna cu sotia lui Grady, în grija unui bun prieten.

Ultimile cuvinte pe care le-a rostit dr. Billy Graham, înainte de a se desparti de sotia sa pe aeroport, au fost : “draga; sa nu cumva sa mergi la cumparaturi!”

Ruth, sotia dr.Billy Graham si Wilma, sotia lui Grady, au asteptat însa numai sa vada avionul ridicându-se în aer si au si intrat în primul magazin de artizanat. În acest magazin, Wilma a gasit mai multe maruntisuri pe care nu s-a putut abtine sa nu le cumpere. Printre acestea a fost si o calimara , împodobita cu figurine de argint. Ruth însa a gasit un tablou micut , înramat cu o rama deosebita al carui pret dupa rata de schimb din acea zi nu depasea 10 dolari.

Dupa ce le-au cumparat, au mers la hotelul unde trebuiau sa ramâna peste noapte si n-au rezistat sa nu desfaca ambalajele în care erau împachetate si sa-si admire achizitiile. Wilma a luat calimara si apus-o pe biroul din camera de hotel, iar Ruth, a pus tabloul pe o noptiera în aceiasi camera.

A doua zi când barbatii lor s-au întors din Rusia, au mers la hotel cu taxiul pentru a-si lua în graba sotiile, pentru a ajunge la o întâlnire de seara din Zurich. În camera a intrat însa numai sotul lui Wilma, care le-a zorit sa-si împacheteze mai repede bagajele, pentru ca masina îi asteapta la intrare.

În acele momente Wilma a spus sotului ei ca îi place asa de mult acea calimara încât ar dori sa o puna în bagaje. Si mie îmi place mult tabloul acesta; a replicat atunci Rut, încât n-as vrea sa-l las la hotel! În acele momente când cele doua femei adunau utimile lucruri, sotul lui Wilma a luat calimara si tabloul din bagajele lor si fara ca acestea saobserve le-a asezat la locurile lor, crezând ca sunt lucruri din inventarul hotelului. La un moment dat însa în timpul calatoriei spre Zurich, Wilma si Ruth, au început sa râda de Grad, spunându-i ca lucrurile pe care le-au luat din hotel, de fapt le-au cumparat de la un magazin de artizanat, dar au procedat asa, doar pentru amuzament. N-ar trebui sa râdeti de mine; a raspuns atunci Grady, pentru ca în timp ce voi cautati ultimile lucruri din camera, eu v-am luat calimara si tabloul din bagaje si le-am pus înapoi la locurile lor!

Aceasta situatie a descoperit caracterul lui Grady, care a dovedit o integritate deosebita prin faptul ca n-a vrut sa fie partas la un furt care le-ar fi patat marturia, dar si maretul adevar care arata ca minciuna si înselatoria se plateste! Ca sa poti avea binecuvântarea lui Dumnezeu, alege ca prin împrejurarile vietii prin care vei trece în acest an, oricât de mari ar putea fi ispitele, sa-ti pastrezi integritatea si curatia morala.

Rugaciune:Doamne Dumnezeule; ajuta-ma ca în fiecare zi a acestui nou an, sa traiesc în curatie si sa umblu în adevar, pentru ca sa nu-mi patez marturia vietii si sa am parte de binecuvântarea Ta. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.