05 Februarie

0
141

“..daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si iacrucea în fiecare zi, si sa Ma urmeze .” Luca 9:23

La o conferinta de presa, fostul antrenor al echipei de fotbal dinArkansas, a spus: ” au fost momente în viata mea când am fost pe culmi siîncununat cu lauri, dar au fost si momente când am ajuns pe treptele celemai de jos ale vietii si carierei. În primul meu an de antrenorat amcâstigat trofeul competitiei . Atunci toti ma iubeau. Mi-au luat fotografiasi-au pus-o în galeria de onoare a clubului .Au comandat un timbru omagialsi au organizat multe petreceri, în care eram invitatul de onoare.

În al doilea an, am retrogadat însa în dvizia secunda . În acele momente ampierdut tot ceea ce câstigasem: poza mi-a fost luata din galerie,timbrele aufost retrase, iar când treceam pe lânga aceiasi oameni care ma laudaualtadata, acestia scuipau în spatele meu !”

Luând în considerare aceasta experienta putem spune ca viata este plina deurcusuri si coborâsuri. Iar pentru multi dintre noi dupa ce am fost înaltati,  este foarte greu sa ne smerim trecând prin valea rusinei si-a dezonoarei.

Când însa renuntam la propriile dorinte si-L punem pe Dumnezeu pe primul local vietii noastre, atunci întelegem ceea ce este cu adevarat important siindiferent de ceea ce ni se întâmpla vom fi totdeauna multumitori si plinide speranta, pentru ca îl avem pe Dumnezeu. Ca sa exprime aceasta siguranta,  un poet crestin a scris versurile: “Poti sa pierzi averi si ranguri ,  bogatii cu rod în spic, Daca n-ai pierdut credinta, înca n-ai pierdut nimic”!

Însusi Domnul Isus a spus ca cel ce doreste sa fie ucenicul Sau, trebuiemai întâi sa se lepede de sine însusi si apoi sa-si ia crucea în fiecare zisi sa Il urmeze.

În aceasta afirmatie, crucea are un înteles foarte profund. A purta o crucenu înseamna numai a avea un însemn ca talisman, ci a fi gata sa îndurisuferintele cauzate de faptul ca esti crestin, dedicat pentru slujireaaltora, înaintarii Evangheliei si mântuirii celor pierduti. Crucea estesimbolul mortii fata de noi însine si-al întronarii lui Hristos ca stapân alvietii noastre.

Rugaciune: Doamne Isuse; pentru ca ai purtat crucea pedepsei pentru pacat în loculmeu, ajuta-ma sa fiu gata în fiecare zi sa port crucea suferintelor, aresponsabilitatilor si-a slujirii la care m-ai chemat, pentru ca sa-Tipot fi astfel, un vrednic urmas. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.