04 Februarie

0
51

” În El am fost facuti si mostenitori, fiind rînduiti mai dinainte , dupa hotarîrea Aceluia care face toate dupa sfatul voiei Sale, ca sa slujim de lauda slavei Sale, noi care mai dinainte am nadajduit în Hristos”. Efeseni 1:11-12

Fiecare dintre noi poate trai o viata condusa de scopuri. Aceasta este valabil si pentru cei despre care credem ca au cele mai neînsemnate ocupatii. V-ati gîndit vreodata ce se întîmpla într-un mare oras cînd gunoierii intra în greva? Dezastru! Aceste persoane deseori sunt nebagate în seama, dar contributia lor pentru binele public este imensa.

Fiecare dintre noi putem face ceva pentru ca lumea în care traim sa fie mai buna. Lucrul primordial în viata, nu-i determinat de abilitatile sau oportunitatile pe care le avem, ci mai degraba de masura dedicarii pentru împlinirea a ceea ce ne-am propus.

Un director al unei scoli din Franta, a fost complet dezamagit de unul dintre elevii din scoala sa. La sfîrsitul unui an de studiu a scris despre el: “Este cel mai slab, cel mai dezordonat si cel mai nepromitator elev din scoala”!

Dupa 50 de ani, cînd directorul nu mai era în viata, s-a organizat un referendum prin care urma sa fie desemnat cea mai influenta personalitate a Frantei din toate timpurile. Prin vot popular a fost ales tocmai acest elev slab, dezordonat si nepromitator. Numele lui era “Luis Pasteur”, fondatorul medicinei moderne.

În onoarea lui , s-a decretat o sarbatoare nationala. Fiind bolnav si în vîrsta de 73 de ani, Luis Pasteur, n-a putut participa la manifestarile organizate pentru el la Paris. La aceasta ocazie el a trimis insa un mesaj care a fost citit de fiul sau. În acest mesaj a spus :” Viitorul nu apartine cuceritorilor ci slujitorilor “!

Nu cei ce se pregatesc sa cucereasca lumea vor domina viitorul, ci acei ce sunt gata sa-i slujeasca pe semeni. Luis Pasteur si-a dedicat viata unui singur scop si l-a atins. Numele tau sau numele meu nu va ajunge niciodata la fel de vestit ca a lui Pasteur, dar si noi trebuie sa ne dedicam unor scopuri înalte.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa cunosc chemarea vietii mele si sa madedic total pentru a o împlini. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.