05 Decembrie-AȘA LUCREAZĂ DUMNEZEU (3)

0
48

“L-a apucat de mâna dreaptă, și l-a ridicat în sus” (Faptele Apostolilor 3:7)

Câteva observații importante:

1) Petru i-a dat voie lui Dumnezeu să-i schimbe planurile.

“Petru și Ioan se suiau împreună la Templu, la ceasul rugăciunii: era ceasul al nouălea” (v. 1). Este rugăciunea importantă? Da, cea mai importantă! Dar poți să fii atât de prins în activitățile bisericii încât să-i treci cu vederea pe cei suferinzi care stau pe treptele bisericii. Trebuie să fii sensibil la nevoile oamenilor, să stai la dispoziția lui Dumnezeu și să fii dispus să-ți schimbi planurile cât ai bate din palme.

2) Petru a folosit Numele care este mai mare decât orice problemă.

“În Numele lui Isus Hristos din Nazaret, “¦ umblă!” (v. 6). Și așa a fost! Pavel scrie: “în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi”¦ și orice limbă să mărturisească “¦ că Isus Hristos este Domnul” (Filipeni 2:10-11). Tu spui: ce poate fi într-un nume? În cazul acesta ““ totul! La auzul Numelui lui Isus se-nfioară dracii, este iertat păcatul, sunt vindecate boli și sunt desființate viciile încăpățânate.

3) Petru a făcut mai mult decât să rostească o simplă rugăciune:

El a întins o mână de ajutor. “L-a apucat de mâna dreaptă, și l-a ridicat în sus. Îndată i s-au întărit tălpile și gleznele; dintr-o săritură a fost în picioare, și a început să umble”.

Astăzi suntem înconjurați de oameni care au nevoie de ajutor pentru a se pune pe picioare spiritual, emoțional, fizic și financiar. Du-te la ei cu dragoste și ridică-i! Ei nu au nevoie de sprijinul tău pentru tot restul vieții lor, ci au nevoie de o mână care să-i ridice ““ și de prezentarea Celui care are putere și așteaptă să le împlinească nevoile.

Dumnezeu l-a folosit pe Petru pentru a-i aduce acestui om izbăvirea și El te poate folosi și pe tine. Dar trebuie să fii pregătit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.