05 August

0
48

” Sa nu-ti faci chip cioplit , nici vre-o înfatisarea lucrurilor care sunt sus în ceruri , sau jos pe pamânt sau în apele mai de josde cât pamântul. ” Ex.20:4

Profesorul Howard Hendricksa povestit ca a avut odata  privilegiulsa stea la masacu unul dintrecei mai bogati oameni din Boston. Familia acestuia aveao descendenta nobila , iar el mostenisera o mare avere de la înaintasii sai.

 În timpul discutiilor, profesorul Howardl-a întrebat pe marele bogatas: cum de-afost posibil sa creasca în mijlocul unei familii cu asa de mari resurse materiale, fara ca sa fie afectat de materialism ?

La întrebarea profesorului , bogatasul a raspuns ca pe când era numai un copil, parintii lui l-au învatat catot ceea ce au poate deveni idol, sau  unealta. De aceea, din acea ziel a ales ca banii sa nu-l robeasca, devenind idol , ci sa ramâna numai o resursa pe care s-o poata folosi la nevoie.

Ceea ce face diferenta este modul cum privim banii si locul pe care ei îl ocupa în viata noastra.  Ei pot fi idolul caruia ne încinam, sau unealta prin care ne întretinem.Domnul care ne subjuga, sau robul care ne slujeste.  Scopul sau mijlocul vietii.

Când a fost întrebat ce parere are despre bani, industriasul ArmandHammer  a raspuns: “banii sunt prima, ultima si singura mea dragoste !” Pentru toti cei ce au aceiasi atitudine fata de bani, viata ajunge însa sa fie  un iad.

Pentru  ca viata sa ne fie un colt de rai, trebuie sa întelegem ca Dumnezeu este proprietarul tuturor lucrurilor , iar banii sunt o binecuvântare doar atunci când ramâninstrumentul , nu devin simfonia vietii !

Rug. Doamne Dumnezeule; îti multumesc pentru toate valorile materiale cu care m-ai binecuvântat. Ajuta-ma sa nu uit niciodataca tot ceea ce am este proprietatea Ta, pe care mi-ai încredintat-o s-o administrez cu întelepciune. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.