05 August -ZDROBIREA Șl CREȘTEREA (3)

0
29

“Harul Meu îți este de ajuns” (2 Corinteni 12:9)

Una dintre povestirile importante din Biblie despre zdrobire este cea despre losif. La începutul vieții sale, el este fiul preferat, invidiat de frații săi, visând că este cineva în fața căruia se pleacă toată lumea. Apoi este vândut de frații săi și ajunge să slujească ca sclav în casa lui Potifar. își pierde familia, cultura, siguranța și statutul de fiu preferat. Ce i-a mai rămas lui losif? Doarme într-un pat străin, într-o casă străină, într-o țară străină, fără prieteni, fără perspective și fără nici o explicație. Dar el mai avea o înzestrare una care a făcut de fapt diferența: “Domnul a fost cu losif (Geneza 39:2).

Ce se întâmplă când pierzi totul în afară de Dumnezeu și apoi afli că Dumnezeu îți este de ajuns? Experimentezi prezența Lui într-un mod în care nu ai mai făcut-o până atunci! Pavel scrie: “Cine ne va despărți pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul sau strâmtorarea sau prigonirea sau foametea sau lipsa de îmbrăcăminte sau primejdia sau sabia? După cum este scris: “Din pricina Ta suntem dați morții toată ziua; suntem socotiți ca niște oi de tăiat.” Totuși în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit” (Romani 8:35-37).

Dumnezeu nu era la lucru, producând circumstanțele pe care și le dorea losif; El era la lucru în circumstanțele grele, producând acel losif pe care îl dorea Dumnezeu. Cum diamantul se formează din carbon obișnuit sub milioane de kilograme de presiune la fel caracterul lui Hristos se formează în tine prin circumstanțe potrivnice. Așadar, întrebarea este: Vei rezista sau vei da faliment?

Când Pavel a crezut că nu mai rezistă, Dumnezeu i-a spus: “harul Meu îți este de ajuns” (2 Corinteni 12:9). Și știi ceva? Harul Lui este de ajuns și pentru tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.