05 Aprilie

0
38

“Lipsa de știință este o pagubă pentru cineva, și cine aleargă neghiobește înainte, o nimerește rău.” Prov. 19:2

Pentru a fi un urmaș devotat al lui Hristos, trebuie să fii o persoană răbdătoare. De foarte multe ori atunci când auzim despre vre-o problemă, reacționăm în fire, pripit sau brutal.

Răbdarea te ajută însă ca în fața acestor situații să ai o cu totul altă atitudine și să câștigi biruința în fața oricărei provocări. Puțini oameni prezentați de Sfânta Scriptură pot ilustra acest fapt mai bine ca Neemia.

În primul capitol al cărții pe care a scris-o, ne este arătat că Neemia a auzit că ceva foarte grav s-a întâmplat în Iuda și în Ierusalim. În loc însă să se angajeze imediat pentru a face ceva ca să îndrepte aceste lucruri, fiindcă știa că fără ajutorul lui Dumnezeu nu poate avea reușită, cu o deosebită răbdare, Neemia s-a rugat și a cerut lui Dumnezeu lumină pentru ceea ce ar trebui să facă.

Versetul biblic de astăzi ne arată că a te avânta în necunoscut nu numai că este neînțeleptși periculos, ci de foarte multe ori este și păcătos.

Pentru lucrarea pe care a trebuit s-o împlinească, Neemia s-a rugat și s-a pregătit aproape 4 luni. Când a fost ultima dată când pentru un lucru pe care a trebuit să-l împlinești te-ai rugat mai înainte timp de patru luni?

Pentru că Dumnezeu apreciază răbdarea, trebuie să ne aliniem planurile noastre cu calendarul ceresc. Și vei cunoaște planurile lui Dumnezeu, numai atunci când vei vorbi cu El regulat în rugăciune și vei aștepta apoi cu răbdare răspunsurile Lui.

Pentru că mulți dintre noi atunci când nu primesc un răspuns imediat, sunt gata să renunțe în mijlocul acestei societăți agitate și violente, răbdarea este o lecție foarte greu de învățat.

Pentru a o învăța, fii gata chiar din această zi să te asemeni cu Neemia, căutându-l pe Domnul în mod frecvent în rugăciune, așteptând apoi cu răbdare toate răspunsurile Lui.

DUMNEZEU APRECIAZĂ RĂBDAREA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.