04 Septembrie

1
37

” Îndeamna-i sa faca bine, sa fie bogati în fapte bune, sa fie darnici, gata sa simta împreuna cu altii, asa ca sa-si strînga pentru vremea viitoare drept comoara o buna temelie pentru ca sa apuce adevarata viata” . I Tim 6:18-19

Desi Domnul Isus putea sa aiba tot ceea ce si-ar fi dorit, Sfînta Scriptura, ne spune ca de dragul tau si de dragul meu, El “a renuntat la tot ! ” În loc sa se înalte, El s-a smerit si S-a facut ascultator pîna la moarte si înca moarte de cruce.

Stiti ce s-a întîmplat ca urmare a acestei atitudini ? DumnezeuL-a înaltat, dîndu-i numele care este mai presus de orice nume. Aceasta este adevarata maretie si înaltare !

Daca vrei sa ajungi sa fii cineva, urmeaza exemplul Domnului Isus, si concentreaza-te asupra a ceea ce poti sa daruiesti,. Fii gata sa slujesticu smerenie si lasareputatia ta în grija lui Dumnezeupentru ca El te va înalta !

Viata lui Mahatma Gandi, a fost atinsa de Hristos si profund influentata de Evanghelie. El a spus odata: ” eu nu numai ca m-am numit crestin; ci am devenit cu adevaratcrestin !”

Ca sa confirme aceasta declaratie, Gandi, nu s-a multumit doar sa poarte un nume, sau sa traiasca o viata ceremoniala. Ci s-a identificat cu cei din neamul sau, fiind în mijlocul lor în toate circumstantele vietii. El n-a condus masele ca un prelat ce areautoritate datorita pozitiei pe care o ocupa, ci ca unul care este interesat de problemele fiecaruia, facâd totul pentru a le împlini.

Cei mai multi conducatori ai Indiei s-au considerat a fi dintr-o casta superioara, de aceeaau stat departe de masele largi ale populatiei, numindu-le casteinferioare. Gandiînsan-a lasatpe nimeni sa fie maijos decât el, ci i-a apreciat si i-a ajutat pe toti. Daca unii dintre conducatorii Indiei i-au considerat pe cei din castele inferioare de neatins, si s-au ferit de ei, ca si cum s-ar fi îmbolnavit de lepra, Gandi a stat tot timpul în mijlocul lor, ajutându-i si redîndu-le demnitatea . El îi numea pe cei din patura cea mai de jos a societatii : ” Harijans” , “Oameni ai lui Dumnezeu !”

La fel ca acesti oameni din castele inferioare ale Indiei, si noi am fost slujiti de Hristos, carenu numai ca ne-a tratat cu respect sidemnitate, numindu-ne”prietenii Sai”si “Copii ai lui Dumnezeu”, dar ne-a dat si dreptul de a fi”mostenitori ai Împaratiei Sale !”.

Rug. Doamne Dumnezeule:ajuta-ma sa-i pretuiesc si sa-i tratez pe cei din jurul meu, ca “frati ai mei” cinstindu-i ca pe Tine.Amin

1 COMENTARIU

  1. Eu am fost persecutata de oameni pt ca am fost crestina si sunt in continuare ,am fost umilita m-au scuipat dar eu nu m-am lasat pt.ca vreau sa sufar pt.Domnul Isus si chiar daca lumea va incerca sa ma opreasca eu tot nu ma voi opri.Vreau sa-i slujesc numai lui Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.