„Matei… s-a sculat si a mers după El”
(Matei 9:9)

Pentru romani, strângerea birurilor era o activitate profitabilă. Însă pentru un evreu ca Matei, însemna înșelarea propriului său popor. Drept consecință, el a fost disprețuit și exclus din închinarea religioasă. Dar asta nu l-a împiedicat pe Domnul Isus să-l cheme pentru a deveni ucenic. Iar când l-a chemat, Matei nu a ezitat, „s-a sculat și a mers după El”.

Sheila Schuller Coleman subliniază: „Unde toți ceilalți au văzut un paria, Isus a văzut un tânăr care promite … unde toți ceilalți au văzut un trădător,  Isus a văzut un urmaș loial. Unde toți ceilalți au văzut un ratat, Isus a văzut un titan al credinței. Nu contează cine suntem, educația noastră, pedigriul nostru, relațiile noastre sau trecutul nostru. Domnul Isus are un plan și are nevoie de fiecare dintre noi pentru a duce la îndeplinire scopul nostru divin, dat de Dumnezeu”. E normal să simți teamă când te confrunți cu schimbarea și cu nesiguranța, dar Dumnezeu spune: „îndrăzniți… nu vă temeți!” (Matei 14:27).

Un învățător biblic scrie: „Dumnezeu cunoaște efortul nostru plin de provocări. El știe că abilitățile și resursele noastre nu sunt ceea ce ne dă putere în călătoria noastră (Filipeni 4:13).

Când ne  este teamă că nu putem face ceea ce ne-a spus Dumnezeu să facem, și ne este frica că nu ne va ocroti si nu se va îngriji de noi, îmbrățișăm minciuna potrivit căreia împrejurările noastre sunt mai mari decât Dumnezeu. Atunci credința noastră este pusă pe altarul propriilor noastre percepții. Dacă semănați cu mine, vă este deseori frică de ceea ce se află în spatele cortinei chemării lui Dumnezeu și – în mod frustrant – El nu ne dă voie să tragem cu ochiul.

El lasă trasă cortina viitorului nostru ca să învățăm să trăim prin credință și nu prin vedere, ca să avem siguranța nădejdii noastre și să fim siguri de Dumnezeu chiar și când nu vedem modul în care lucrează în împrejurările noastre prezente”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.