04 Octombrie

0
36

“Prin harul care mi-a fost dat, eu spun fiecaruia dintre voi, sa nu aiba despre sineo parere mai înalta decat se cuvine; ci sa aiba simturi cumpatate despre sine, potrivit cu masura de credinta, pe care a împartit-o Dumnezeu fiecaruia. ” Rom.12:3

Thomas Wheeler, directorul unei companii vestite din Massachusetts, a povestit o întamplare deosebita pe care a trait-o în timpul unei calatorii pe care a facut-o împreuna cu sotia sa în Arizona.

Ajunsi în plin desert, acestia au observat ca au nevoie de combustibil pentru alimentarea masinii. Dupa multe cautari, au ajuns la o statie mica pentru combustibil, ce-i deservea pe clienti avand doar o singura pompa.

Deoarece echipamentul de alimentare era foarte vechi, Thomas a asteptat pe cineva care sa vina si sa le umple rezervorul masinii. Dupa cateva clipe de asteptare, adintr-o încapere saracacioasa a iesit un barbat îmbracat cu haine murdare si foarte neangrijit, care s-a oferitsa-i ajute. Acesta era de fapt si singurul lucrator din acea statie.

În timp ce acel pompagiu a început sa alimenteze masina, Thomas a mers în fața autoturismuluipentru a verifica uleiul.  Cand însa si-a ridicat capul si-a privit spre masina, a observat ca sotia saglumea cu lucratorul din statie si chiar îi zambea cu o deosebita afectiune.

Dupa ce a platit pretul combustibilului si si-au continuat drumul, surprins de aceasta situatie, Thomas a întrebat-o pe sotia sa daca îl cunoaste pe acel pompagiu.

Da; i-a raspuns imediat aceasta. Am fost colegi de scoala! Si mai mult decat atat, chiar m-am întalnit cu el un an de zile, fiind buni prieteni!

Ca sa-i arate ce sansa are acum sotia sa, fiindcan-a continuatacea relatie, Thomas i-a spus: “nu-i asa ca îti pare bine ca n-ai continuat acea relatie si te-ai casatorit cu mine?” Acum esti sotia unuidirector de companie, nu a unui pompagiu!

Dupa cateva momente de tacere, sotia însa i-a raspuns:” Daca m-as fi casatorit cu acel baiat, el ar fi fost directorul, iar tu pompagiul!”

Nu-i asa ca si noi ne consideram adesea a fi cineva, crezand ca fara ajutorul nostru, nimic n-ar mai fi posibil ?
Domnul Isus i-a atentionat de nenumarate ori pe cei din vremea lui, sa nu aiba o parere mai înalta despre ei insisi, decat ceea ce se cuvine.

Daca ai ajuns safii cineva, trebuie sa recunosti ca acesta nu-i meritul tau, ci a Celui ce te-a întzestrat cu abilitati si ti-a dat sanatate si ajutor ca sa ajungi în starea în care te afli.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa nu am o parere mai înalta despre mine si sa umblu în smerenie, asteptand cu rabdare ziua cand ma vei înalta. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.