04 Martie – CREDE-L PE DUMNEZEU PENTRU “LUCRURILE BUNE”

0
42

“Tu ai vestit harul acesta robului Tau” (2 Samuel 7:28)

Noi ne straduim în fiecare zi “sa umblam prin credinta, nu prin vedere” (2 Corinteni 5:7). Dar nu este un lucru usor. Este nevoie de o minte hranita de Scriptura pentru a face o alegere prin credinta când privesti la încurcatura unei situatii care pare imposibila. Deci cum îti poti dezvolta acest tip de credinta? Pentru ca o relatie sa înfloreasca, ambele parti trebuie sa investeasca timp si energie pentru a ajunge sa se cunoasca una pe cealalta.

Legaturile de durata se bazeaza pe încredere si pe o cunoastere a obiceiurilor si caracterului celeilalte persoane. Si la fel este cu Dumnezeu. în timp, pe masura ce experimentezi credinciosia Lui, devine mai usor sa renunti la teama si sa o înlocuiesti cu încrederea. Un autor scrie: “A ajunge sa-L cunosti pe Dumnezeu înseamna a umbla cu El, a petrece timp în Cuvântul Sau, cunoscând caracterul Sau fara pata si nenumaratele exemple ale dragostei Lui neschimbatoare, ilustrate în promisiunile Sale din Scriptura. Asta înseamna sa te rogi, sa discuti, sa împartasesti toate detaliile vietii tale si zbaterile launtrice ale inimii tale. El le cunoaste deja, dar se bucura de intimitatea conversatiei. Si ca orice relatie echilibrata, nu se poate sa vorbim noi tot timpul.

Trebuie sa ne facem timp sa ascultam, sa venim înaintea Domnului si sa tacem, linistindu-ne de napadirea gândurilor si a emotiilor”. Nu uita, singurul loc în care teama poate lucra este spatiul liber în care ar trebui sa fie credinta. Teama se bazeaza pe ceea ce vezi si auzi. Credinta se bazeaza pe cunoasterea faptului ca Scriptura este demna de încredere si ca El a promis “lucruri bune” celor ce II cred!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.