05 Martie – CUVÂNT PENTRU PARINTII SINGURI

0
36

“Dragostea acopere o sumedenie de pacate” (1 Petru 4:8)

Te zbati sa-ti cresti copiii de unul singur? Daca este asa, învata-i aceste trei principii. în timp ce o faci, ele se vor fixa si în tine. Ai fi surprins sa stii câti învatatori învata ei însisi în timp ce le predau altora.

Asadar:

1) Învata-i sa iubeasca oameni imperfecti. Spune-le ca dragostea este un risc pe care merita sa si-l asume. Daca te aud spunând asta, vor fi ajutati sa creasca si sa nu devina cinici din cauza situatiei prin care au trecut. Explica-le ca atunci când iubesti, trebuie sa iubesti ce este bun si sa accepti ceea ce este înca în constructie. Si îi vei scuti de dureri de cap daca îi înveti ca uneori vom fi dezamagiti unii de altii si ca remediul lui Dumnezeu pentru asta este “dragostea acopera o sumedenie de pacate”.

2) Spune-le ca viitorul poate fi mai bun decât trecutul. Noi ne alimentam din trecut, dar combustibilul functioneaza doar când este ars si se transforma în altceva. Asa ca, lasa durerea trecutului sa-ti alimenteze viitorul cu compasiune, întelepciune si speranta. Multi dintre cei pe care îi admiram au experimentat esecul. Câstigatorul din acest an este cel ce a ocupat locul doi anul trecut. Asa ca învata din propriile greseli si asa abordeaza noua zi. Odata ce faci lucrul acesta, “toate lucrurile sunt cu putinta” (Matei 19:26).

3) Arata-le cum sa se adapteze schimbarii. Când ramâi blocat în trecut, lucrul acesta se întâmpla mereu pe cheltuiala viitorului. Dupa ce socul initial a trecut, iar mânia ta a scazut, începe sa-ti faci planuri. Apropie-te mai tare de Dumnezeu si hotaraste-te sa traiesti din nou. Nu ramânea blocat acolo! Si asta va trece ““ Dumnezeu te va ajuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.