04 Martie – “Unde ești?”

1
51

-“Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om și i-a zis: «Unde ești?»” Geneza 3.9-

Dumnezeu știa unde s-a ascuns Adam, dar întrebarea i-a fost pusă pentru a-i trezi conștiința. Omul copleșit de bunuri din partea Creato­rului, înconjurat de dragostea Sa nemărginită, fugea dinaintea Sa ca din fața unui dușman. Dacă Adam și-ar fi recunoscut starea în care se găsea, ar fi putut să revină în prezența lui Dumnezeu.

Și astăzi, Dumnezeu dorește, să ne întrebe pe fiecare în parte: “Unde ești?” și mai ales El vrea ca întrebarea să aibă un efect binefăcător recunoscând adevărata stare a inimilor noastre.

Dacă ne aplecăm cu atenție asupra Scripturii, vom vedea că toți suntem fără Dumnezeu în lume, morți în păcate, fără nicio speranță de a moșteni viața veșnică. Dar tot acolo vom găsi că Dumnezeu a pregătit o cale de ieșire din labirintul păcatului și al morții. Această cale nu este o religie, o tradiție sau o datină, ci însuși Fiul Său. Faptul că astăzi Dumnezeu ne întreabă “Unde ești?” este o dovadă a dragostei, a harului Său. În­seamnă că Dumnezeu ne cheamă fiind gata să ne dea iertarea Lui și să ne primească la fel ca un Părinte iubitor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.