04 Mai

0
43

” Samînta care a cazut pe pamînt bun , sunt aceia cari, dupa ce au auzit Cuvîntul, îl tin într-o inima buna si curata , si fac roada în rabdare. ” Luca 8:15

Într-o povestire este prezentata experienta unui slujitor al unei biserici , care a prins pe proprietatea lui un cîine care s-a ratacit. Deoarece baietii lui s-au atasat foarte mult de acest catel, el a hotarît sa-l pastreze. Cîinele era negru cum e carbunele, afara de cîteva fire de par albe pe coada.

Într-o zi toti ai casei au vazut un anunt în ziarul local , facut de o persoana care încerca sa gaseasca cîinele pierdut. Aceasta persoana a oferit o mare recompensa. Cîinele era descris în detaliu, fiind mentionate inclusiv firele albe de pe coada.

Hotarît sa pastreze cîinele cu orice pret, în ciuda recompensei, slujitorul bisericii a rugat pe cei doi fii ai lui sa-l ajute sa smulga perii albi de pe coada cîinelui, pentru a sterge astfel orice urma de identificare.

Proprietarul a auzit ca un cîine care seamana cu cîinele sau, se afla în curtea slujitorului bisericii, de aceea a mers sa-l recupereze. Cînd a ajuns la ferma slujitorului ,a vazut un cîine care avea toate semnele pe care le avea cîinele pe care îl pierduse. De aceea a cerut slujitorului s-i dea cîinele pentru a-l lua acasa.

Vazîndu-l atît de insistent, slujitorul bisericii l-a întrebat : “Chiar ai identificat toate semnele pe care le-ai mentionat “? Nu spuneai tu ca acel cîine pe care l-ai pierdut avea un grup de peri albi pe coada ? Uita-te la acest cîine; nu are nici un fir de par alb !

Pentru ca nu stia ce s-a întîmplat cu firele albe, adevaratul proprietar si-a cerut scuze si a plecat acasa dezamagit.

Mai tîrziu însa, slujitorul bisericii a scris cu o adînca durere în suflet: ” atunci am pastrat cîinele ; dar am pierdut copiii “! Modul nostru de viata are un efect profund asupra celor ce ne urmaresc ! Ceea ce faci îi va cîstiga pe cei din casa ta pentru Dumnezeu, sau îi va determina sa-si închida inima fata de El. Cheia pentru deschiderea inimii lor pentru Cuvîntul lui Dumnezeu este la tine . Cum o folosesti ? Ai grija sa nu fii o pricina de poticnire .

Rug. Doamne Dumnezeule ; iarta-ma pentru momentele cînd nu am fost un bun exemplu în comportament si onestitate . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.