„Este tovarășa și nevasta cu care ai încheiat legământ!” (Maleahi 2:14)

Intrucât cultura în care trăim devine din ce în ce mai permisivă, ideea credincioșiei în căsnicie este pusă la încercare. Industria divertismentului promovează ideea că infidelitatea este un joc extraordinar pentru două persoane.

Nu ni se spune, însă și partea neplăcută. După ce și-a urmat cursul, aduce suferință și deziluzii. Și asta nu numai pentru cei doi implicați, dar și pentru cei care îi iubesc, care depind de ei și care caută la ei un exemplu.

A sosit timpul să avem o discuție serioasă despre legământul căsătoriei. După entuziasmul curtării si domolirea pasiunii, te întorci la gătit, la curățenie și la câștigarea pâinii. Da, iarba e mai verde în ograda vecinului, dar și ea trebuie cosită. Când te întâlnești cu cineva, vezi cele mai bune laturi ale acelei persoane, dar când te căsătorești cu acea persoană, ajungi să trăiești cu defectele ei, cu viciile și și cu ceea ce te irită, la fel cum a fost cazul fostului tău soț sau fostei tale soții.

Și încă ceva. Începe să ți se pară că viața de căsătorie te îngrădește. Și atunci ce face acela care începe să se simtă prins în cursă? Sare dintr-o viață în alta, într-o căutare zadarnică a ceva de nedescris, ceva ce nu pare să găsească niciodată.

Care este răspunsul? În loc să cauți persoana potrivită, caută să crești și să te maturizezi și să devii persoana potrivită. Deseori, calitățile pe care le cauți la o persoană nouă zac nedescoperite și neapreciate înlăuntrul persoanei cu care ești căsătorit. Aceste calități sunt asemenea semințelor: dacă le uzi, vor crește și se vor transforma în ceva ce îți va face plăcere.

Așa că fă ceva special azi pentru soțul sau soția ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.