04 Iunie – SCOATE CE E MAI BUN DIN OAMENI (1)

0
35

“Întăriți-vă și îmbărbătați-vă” (Deuteronom 31:6)

Anne Sullivan, o profesoară a lui Helen Keller, a încercat mai mult timp să o învețe despre conceptul cuvintelor. Dascălul înzestrat a încercat neobosit să scoată la iveală comorile ascunse adânc în lăuntrul ei. Ea a încercat efectiv să o “facă să dorească” să reușească.

Când urmărești această relație puternică din piesa de mare forță “The Miracle Worker” o vezi pe Helen începând să înflorească și să-și dezvolte darurile care au inspirat lumea generații de-a rândul. Trebuie să înțelegi următoarele; Dumnezeu folosește cuvintele, faptele și acțiunile încurajatoare pe care ni le adresăm unii altora pentru a întări hotărârea noastră lăuntrică de a reuși. Dar pentru a fi eficienți, lauda noastră trebuie să fie promptă, specifică și autentică.

Dr William Mayo, co-fondatorul renumitei clinici Mayo folosea lauda pentru a-i încuraja pe doctorii tineri. Unul dintre ei a spus: “făceai un comentariu la o ședință cu angajații și după aceea te întâlneai cu el în lift sau pe coridor și îți strângea mâna, îți punea mâna pe umăr și spunea: “Foarte bine” și îți adresa o privire directă, caldă, care te făcea să crezi că a vorbit serios. Sau poate după o zi sau două primeai de la el un bilet, unul scurt, în care scria:

“Dragă____, am aflat mai multe despre_____din lucrarea ta de alaltăieri, lucruri pe care nu le știam. Ai făcut o treabă bună”. Credeți-mă, un ucenic apreciază așa ceva”. Lauda, ajutorul practic, încurajarea, toate acestea încep să curgă din noi în mod natural și autentic când începem să vedem, așa cum a văzut Anne Sullivan, potențialul nefolosit ascuns în fiecare persoană. De aceea Biblia spune: “Nici un cuvânt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce-l aud” (Efeseni 4:29).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.