„Ale Domnului, Dumnezeului tău, sunt cerurile … pământul și tot ce cuprinde
(Deuteronom 10:14)

Când vine vorba de banii noștri, ne place să spunem: „Eu i-am câștigat, așa că sunt ai mei”, însă greșești profund. Biblia spune:

„Ale Domnului, Dumnezeului tău, sunt cerurile… pământul și tot ce cuprinde el”. „A Ta este, Doamne, mărirea, puterea și măreția, veșnicia și slava, căci tot ce este în cer și pe pământ este al Tău” (1 Cronici 29:11). „Al Meu este argintul, și al Meu este aurul, zice Domnul oștirilor” (Hagai 2:8).

Bogățiile sunt asemenea banilor de la jocul Monopoly; dacă ești mai bun decât concurența, ajungi să deții titlul de proprietate a celor mai scumpe proprietăți. Dar surpriză! La sfârșitul zilei, când jocul s-a terminat, participanții pleacă de la masa de joc ș! toate piesele sunt puse la loc în cutie. Și dacă ai fost peste măsură de agresiv, ceilalți jucători s-ar putea să nu te mai placă, lată câteva versete prin care să ne smerim:

„Nu te teme când se îmbogățește cineva, și când i se înmulțesc vistieriile casei; căci nu ia nimic cu el când moare: vistieriile lui nu se pogoară după el. Să se tot creadă omul fericit în viață, să se tot laude cu bucuriile pe care și le face, căci tot în locuința părinților săi va merge, și nu va mai vedea lumina niciodată. Omul pus în cinste, și fără pricepere, este ca dobitoacele pe care le tai” (Psalmul 49:16-20).

Dumnezeu, care are toate lucrurile în stăpânire, ne dăruiește din două motive:

1) Să ne bucurăm.

2) Să investim în împlinirea planurilor Sale pe pământ.

Când trăim cu această atitudine, teama ne va fi înlocuită cu credința în Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.