04 Iulie-CEARTA ESTE O PIERDERE DE TIMP

0
39

“Un răspuns blând potolește mânia, dar o vorbă aspră ațâță mânia” (Proverbe 15:1)

Uneori te trezești spunând: “Mă enervez foarte tare când lumea refuză să-mi asculte punctul de vedere. Cum îi pot face să asculte ce încerc să le spun?” Dacă nu ești implicat într-o dezbatere oficială, cearta cu cineva care nu este dispus să asculte este nefolositoare și o pierdere de timp. Afirmă-ți punctul de vedere cu claritate având un scop anume, dar nu intra în polemică și nu te certa dacă nu este primit. Doar te vei răni pe tine și relația în care te găsești dacă devii certăreț.

Nu lăsa pe nimeni să te atragă spre ceartă sau spre discuții aprinse. Ține-ți gura și încearcă să-ți amintești aceste cuvinte pline de înțelepciune: “Un răspuns blând potolește mânia, dar o vorbă aspră ațâță mânia. Limba înțelepților dă știință plăcută, dar gura nesocotiților împroașcă nebunie” (Proverbe 15:1-2).

În revista “Theatre Arts” a fost relatată cu siguranță una dintre cele mai frustrante conversații din istorie. Un abonat, dorind să informeze despre un anumit eveniment ce urma să aibă loc în comunitatea sa, a sunat la informații pentru a afla numărul de telefon al revistei. Operatoarea i-a răspuns cu vocea ei tărăgănată: “Ne pare rău, dar nu apare nimeni cu numele Theodore Arts”. Abonatul a insistat: “Nu este o persoană, ci o publicație. Doresc Theatre Arts”. Operatoarea i-a răspuns, de data aceasta puțin mai tare: “V-am spus, nu există nimeni cu numele Theodore Arts în acest oraș. Poate locuiește în alt oraș”. Abonatul era șocat și enervat. “Nu ați înțeles bine. Cuvântul este theatre: T-H-E-A-T-R-E”! Operatoarea a revenit pe fir cu aceeași siguranță în voce: “Nu așa se scrie corect Theodore”.

Nu-i așa că cearta este o pierdere de vreme!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.