04 Iulie

0
42

“Cand va rugati, sa nu bolborositi aceleasi vorbe, ca paganii, carora li se pare ca, daca spun o multime de vorbe, vor fi ascultati. Sa nu va asemanati cu ei; caci Tatal vostru stie de ce aveti trebuinta, mai înainteca sa-i cereti.” Matei 6:7-8

Versetele biblice de astazi sunt cuvintele Domnului Isus folosite ca introducerea rugaciunii “Tatal Nostru”. Cred ca fiecare dintre voi cunoasteti aceasta rugaciune. Daca nu atirostit-o niciodata, plecati-va inima înaintea lui Dumnezeu si spuneti chiar acum :

“Tatal nostrucare esti în ceruri! Sfinteasca- se Numele Tau; vie împaratia Ta;faca-se voia Ta, precum în cer si pe pamant. Painea noastra cea detoate zilele da-ne-o noua astazi; si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilornostri; si nu ne duce în ispita, ciizbaveste-ne de cel rau. Caci a Ta este împaratia si puterea si slava în veci. Amin!”

Repetand aceasta rugaciune în aceasta zim-am gandit în mod special la cererea: “painea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi!”

Te-ai gandit vreodata cu seriozitate la aceasta problema? Stii ce înseamna raspunsulla aceastacerere si cati sunt cei ce astepta painea în fiecare zi? Este o adevarata minune sa vezi cum Dumnezeu poarta de grija zilnic de hrana pentru pentru oameni si vietuitoare.

Am citit recent despre puiul de prihor care este una dintre pasarile cele mai nesatioase carepentru a se satura, are nevoie de 100 de boabe de grau în fiecare zi, pe care le consuma pana la pranz!

Ce bogat mic dejun doar pentru un singur pui; nu-i asa?

Însusi Domnul Isus ne-a spus ca Dumnezeu poarta de grija chiar celor mai neinsemnate pasari si se îngrijeste ca  si acest pui de prihor sa gaseasca cele 100 de boabe pe zi.

Daca asa îngrijeste Dumnezeu de pasarile cerului si de crinii de pe camp, cu cat mai mult ne va purta de grija de hrana de care noi avem nevoie!

Nu-i asa ca trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu în fiecare zi pentru aceasta mareata purtare de grija?

Daca în aceasta zi ai probleme care te îngrijoreaza si nevoi pe care nu stii cum sa le împlinesti, gandeste-te la puiul de prihor. Daca el si-a primit hrana de la Dumnezeu pentru aceasta zi, Cel în fata caruia ai un mai mare pret, se va îngriji si de tine!

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; îti multumesc pentru painea pe care mi-ai daruit-o cu atatacredinciosie în fiecare zi si ajuta-ma sa ma încred în Tine pentru toate nevoile mele. Amin.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.