04 Decembrie-DRAGOSTEA

0
43
“Să ne iubim unii pe alții” (1 loan 4:7)

Dragostea suspectează rareori, dar are încredere deseori; condamnă rareori, dar justifică deseori; ofensează rareori, dar apără deseori; demască rareori, dar apără deseori, pedepsește rareori, dar empatizează deseori; înjosește rareori, dar apreciază deseori; cere rareori, dar oferă deseori; provoacă rareori, dar ajută deseori; urăște rareori, dar iartă deseori. Jerry Cook vorbește despre o biserică în care oamenii își iau următorul angajament unii față de alții:

“Niciodată nu voi spune nimic cu bună știință și nu voi face nimic care să te rănească. Voi căuta mereu ca în orice împrejurare să te ajut și să te susțin. Dacă ai căzut și eu te pot ridica, voi face lucrul acesta. Dacă ai nevoie de un lucru, iar eu îl am, îl voi împărți cu tine. Dacă trebuie, ți-l voi da ție. Orice aș afla despre tine, orice se întâmplă în viitor ““ bun sau rău ““ angajamentul meu față de tine nu se va schimba. Și nu poți schimba nimic în această privință”. 1 Corinteni 13:7 spune că dragostea:

1) “Crede totul”. Când o persoană pe care o cunoști este chemată să dea socoteală, dragostea spune: “El nu este genul acesta de om; nu asta a vrut să facă”.

2) “Nădăjduiește totul”. Dragostea îi vede pe oameni nu doar așa cum sunt, ci cum pot ei să fie prin harul lui Dumnezeu. Iar dacă îl lași, Dumnezeu va turna acest fel de dragoste în inima ta.

3) “Suferă totul”. Cuvântul “suferă” este un termen militar. El înseamnă a împlânta un țăruș în pământ. E ca și cum ai spune: “voi rezista atacului prin faptul că te iubesc”. Astăzi, ia dragostea pe care ți-a dat-o Dumnezeu și dă-o și altora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.