04 August

1
42

” Împaratia cerurilor se mai aseamana cu o comoara ascunsa într-o tarina. Omul care o gaseste, o ascunde; si, de bucuria ei, se duce si vinde tot ce are, si cumpara tarina aceea.” Matei 13:44

Visul multor oameni astazi este sa se îmbogateasca catigand la loto. În timpul Domnului Isus, oamenii visau sa se îmbogateasca gasind o comoara îngropata în pamant, sau gasind un margaritar de mare pret, pierdut pe marginea drumului.

Sistemul comercial si cel bancar din acea vreme, nu era asa de sofisticat ca cel de astazi. Nu erau actiuni pe care cineva sa le poata cumpara pentru a-si investi astfel averea, si nici banci elvetiene, unde aceasta sa fie depozitata.

De aceea, bogatii care doreau sa-si protejeze comorile, le ascundeau în pamant. Procedand în aceast fel, ei nu castigau nici un fel de dobanda, dar cel putin stiau ca sunt în siguranta.

Unii dintre acesti bogati, mureau însa înainte de-a descoperi altora secretul lor si locul unde si-au îngropat comoara. De aceea dupa ce acesta era înmormantat, începea o goana a cautarii.

Celor ce-l ascultau si erau familiari cu astfel de întamplari, Domnul Isus le-a spus ca si Împaratia lui Dumnezeu se aseamana cu o comoara ascunsa într-o tarina. De aceea cel ce o gaseste o ascunde din nou în aceeasi tarina si dupa ce vinde tot ce are, cumpara tarina.

În acest fel, comoara este a lui, fiindca acum nu mai este ascunsa într-o tarina starina, ci în una care este proprietatea sa.

Esti gata în aceasta zi sa renunti la tot ceea ce te mai leaga de pamant, si sa cumperi prin credinta tarina ce ascunde comoara mantuirii si-a împaratiei lui Dumnezeu?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa pot castiga comoara Împaratiei Tale, renuntand la tot ceea ce ma mai leaga de pamant si alegandu-te pe Tine. Amin.

1 COMENTARIU

  1. “Rugaciunea este bogatie in saracie, refugiu in necaz, putere in slabiciune, lumina in intuneric “Guthrie

    ,,Cine poate sa traiasca crestinismul atat in saracie cat si in bogatie , este un om intelept ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.