03 Iulie-ÎNCEPE SĂ-ȚI FACI O STRATEGIE

0
40


“David a dat fiului său Solomon chipul”¦ Locașului Sfânt”
(1 Cronici 28:11)

Regele David a făcut un plan pentru zidirea Templului, dar fiul său, Solomon, a fost cel care l-a construit efectiv. Întrebare: ai o strategie pentru a-ți împlini visul? Lucrezi la așa ceva? Sau aștepți ca cineva să te scoată din încurcătură?

Un lucru mai rău decât să nu ai nici un vis este să ai un vis, dar fără nici o intenție de a-l transforma în realitate. Strategia îți dă energie, direcție și putere de concentrare.

S-a făcut un studiu despre cât de des își dezvoltă oamenii strategii pentru a-și împlini visele. Iată ce s-a descoperit: 26% se concentrează asupra unor ținte specifice și reale referitor la ceea ce-și doresc în viață; 19% își stabilesc idealuri în acord cu scopul, misiunea și pasiunea lor; 15% își scriu pe hârtie scopurile în detalii specifice și măsurabile; 12% își păstrează un scop bine definit pentru fiecare interes major și pentru fiecare rol pe care îl au în viață; 12% identifică scopurile zilnice, săptămânale și de durată cu termene limită.

Numai 7% acționează zilnic în vederea atingerii măcar a unui scop. Iată un comentariu din partea autorilor acestui studiu: “Americanii obțin, încă o dată, calificativul “i” (insuficient) în acest domeniu critic al realizărilor lor. Simplu spus, ei nu au faptele necesare pentru a-și scoate visele și viziunile din inimile și din capul lor și a le transpune în viață”.

Visele nu devin realitate când stai și “visezi la stele”. Ele se împlinesc deoarece îl cauți pe Dumnezeu pentru călăuzire, le scrii pe hârtie împreună cu acțiunile tale și devii răspunzător față de tine însuți ““ și dacă ești înțelept, și față de altcineva.

Așadar, cuvântul pentru tine astăzi este următorul: “Nu mai visa cu ochii deschiși și începe să-ți faci o strategie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.