03 Decembrie -UMBLAREA ÎN ADEVĂR (3)

0
48

“Să vă îmbrăcați în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu” (Efeseni 4:24)

Este bine să-ți dorești adevărul, dar pentru a-l urma, trebuie “să vă dezbrăcați de omul cel vechi “¦și să vă îmbrăcați în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu” (v. 22-24).

Un autor scrie: “Trebuie să fim dispuși să purtăm conversațiile pe care “omul cel vechi” le-ar fi evitat. Nu e ușor, e nevoie de doze mari de smerenie și de acceptarea faptului că nu ne vom simți bine. Cel mai rapid remediu este cel mai apropiat și cel mai incomod: mărturisirea de moment. Am încercat.

La o întâlnire, câteva femei discutau despre implicarea lor într-o organizație și am vrut și eu să iau parte la discuție, așa că le-am spus că am încercat să mă implic, dar nu am reușit niciodată să pătrund înăuntru. Știam că mint. Nu am avut niciodată intenția de a-mi petrece timpul cu așa ceva. Așadar intenția mea a fost bună dar ceea ce am spus a fost grosolan, așa încât am izbucnit: “Iertați-mă, v-am mințit. Nu m-am oferit niciodată voluntar acolo și nici nu doresc așa ceva!” Toate au tăcut și în timp ce încercam să-mi amintesc unde mi-am lăsat geanta ca s-o pot șterge de acolo, în mod miraculos toate au izbucnit în râs.

Indiferent cât de incomod este, adevărul ne face liberi. Urmărirea adevărului este asemenea călătoriei pe care o face somonul în amonte; noi mergem literalmente împotriva curentului. Lumea spune că adevărul se poate schimba în funcție de circumstanțe, de comparații, de noi date și niveluri de experiență.

Dar adevărul nu este relativ. El nu poate fi explicat logic sau adaptat stărilor noastre de spirit și preferințelor noastre. De aceea starea inimii noastre este atât de importantă. Când nu suntem în stare sau nu suntem dispuși să ne gândim viața pe calea adevărului, trebuie să ne bazăm pe cultivarea inimii noastre”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.