03 Decembrie-AȘA LUCREAZĂ DUMNEZEU (1)

0
48

“Iată că acum este vremea potrivită” (2 Corinteni 6:2)

Pilda vindecării ologului din naștere este plină de învățături. În următoarele zile, ne vom apleca asupra lor:

1) El se afla într-o împrejurare de dorit, dar nu se bucura de ea.

“Acolo era un om olog din naștere, care era dus și pus în toate zilele la poarta Templului, numită “Frumoasă” ca să ceară de milă” (Faptele Apostolilor 3:2). Când ai o problemă ce persistă cu încăpățânare, chiar dacă te afli într-o situație de dorit, nu te poți bucura de ea.

2) El se afla la doi pași de răspuns.

Însă nu putea ajunge la el. El stătea în fiecare zi la poarta Templului, privindu-i pe ceilalți cum intrau și primeau binecuvântarea. Din cauza stării sale, însă, legea lui Moise nu-i dădea voie să facă la fel. Ești și tu într-o situație similară astăzi ““ în biserică, dar fără a putea primi ceea ce are Dumnezeu pentru tine? Poate cânți cântări, te rogi și asculți predici, dar vechea ta problemă persistă?

3) Când a sosit clipa izbăvirii, el a avut nevoie de ajutor ca să se poată bucura de ea.

“Petru i-a zis: “”¦în Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoală-te și umblă!” L-a apucat de mâna dreaptă, și l-a ridicat în sus” (Faptele Apostolilor 3:6-7). Omul acesta nu a avut nici un motiv să creadă că ziua aceea avea să fie diferită de celelalte. El nu știa că Dumnezeu a însemnat-o în calendarul Său ca fiind ziua izbăvirii lui. Aceasta ar putea fi ziua ta! “La vremea potrivită, te-am ascultat, în ziua mântuirii, te-am ajutat” (2 Corinteni 6:2).

“Vremea potrivită” pentru tine este acum. Dar ea nu va veni până când nu-ți vei recunoaște nevoia de Dumnezeu și până nu vei fi gata să primești ajutorul Său. Asta înseamnă să-ți păstrezi o credință puternica, să ai inima deschisă și să te încrezi în promisiunile lui Dumnezeu pentru situația în care te găsești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.